ING Romania a obtinut in primul trimestru un profitul net de 84 milioane lei, cu 3% mai mare comparativ cu primul trimestru din 2015.
Portofoliul de credite al bancii a ajuns la 14.474 milioane lei la sfarsitul lunii martie 2016, crescand cu 26% in ultimele 12 luni, iar numarul de clienti activi noi in trimestrul I a ajuns la 33.555, de trei ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent, anunta banca, intr-un comunicat de presa.
ING Romania a inregistrat in primele trei luni ale anului 2016 venituri de 271 milioane lei, in crestere cu 13% fata de perioada similara a anului trecut.
Castigul a fost, in principal, din dobanzi si venituri din tranzactii de schimb valutar, in stransa legatura cu cresterea volumului de afaceri si a numarului de clienti, precum si din venituri din tranzactionarea instrumentelor specifice pietelor financiare.
Intre ianuarie si martie 2016, costurile operationale s-au ridicat la 154 milioane lei, cu 15% mai mult fata de acelasi trimestru al anului precedent, in urma cresterii costurilor cu angajatii (in corelatie cu cresterea numarului de personal de 13%), a costurilor de reglementare (cum ar fi sistemul de garantare a depozitelor) si a investitiilor in IT si marketing.
„Credem ca putem face experienta bancara mai buna si am facut deja pasi importanti prin servicii mai simple si mai rapide. Ne propunem in continuare o crestere sustenabila in toate liniile de business, oferind o experienta diferentiatoare pentru clientii nostri. Vom continua sa ne concentram pe inovatie si digitalizare”, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank Romania.
Raportul costuri/venituri a avut o usoara crestere, ajungand la 57%, comparativ cu 56% in perioada similara a anului trecut. Costurile de risc sau ridicat la 19 milioane lei, de la 9 milioane lei in primul trimestru al anului anterior. Aceasta majorare a fost pe fondul cresterii puternice a afacerii si a unor provizioane foarte reduse in primul trimestru al 2015. Rata creditelor neperformante s-a imbunatatit constant pe parcursul ultimelor 12 luni, ajungand la 4,6% in primul trimestru 2016 fata de 5,9% in aceeasi perioada a 2015.
Crestere de aproape 60% a creditarii in lei
Portofoliul de credite s-a majorat cu 26%, pana la 14.474 milioane lei, de la 11.472 milioane lei la 31 martie 2015. Fondurile atrase au ajuns la 19.167 milioane lei, cu 32% mai mult decat in martie 2015. Prin urmare, la sfarsitul lunii martie 2016, cota de piata a ING in creditare a ajuns la 6,3% de la 4,9% la sfarsitul lunii martie 2015, iar cota de piata pe segmentul fondurilor atrase de la clienti a crescut la 7,3%, comparativ cu 6% in aceeasi perioada a anului precedent.
Pe parcursul ultimelor douasprezece luni, creditarea in lei a inregistrat o crestere de 57%, pana la 8.933 milioane lei. Creditarea pentru IMM-uri a crescut cu 59% comparativ cu primul trimestru al anului 2015.
In primele trei luni ale anului 2016, ING a atras 30,555 clienti activi individuali noi, de trei ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2015. Principalele motoare ale acestei cresteri au fost simplificarea procesului de creditare – Credit Instant si oferta Card Complet, fara comisioane pentru clientii care isi aduc veniturile la ING.
ING Group a raportat un rezultat net de 1.257 milioane Euro (0,32 Euro pe actiune), incluzand profitul din vanzarea actiunilor NN Group in luna ianuarie. ING Bank a raportat un rezultat net de 842 milioane Euro, in ciuda cresterii semnificative a cheltuielilor de reglementare. Calitatea portofoliului de credite s-a imbunatatit: costurile de risc au continuat sa scada, iar rata creditelor neperformante a coborat la 2,3%.
Doar una din șase (16%) dintre cele mai mari companii din lume este, în prezent, pe drumul corect pentru a…
Guvernul României a confirmat intenția sa de a achiziționa 32 de aeronave Lockheed Martin F-35 Lightning II de generația a…
Evenimentul emblematic al revistei Haute Culture, Gala The Culture of Luxury, în cadrul căreia sunt celebrate personalități și proiecte remarcabile,…
O recomandare care să-ți aducă înapoi 5% din valoarea cumpărăturilor la POS timp de o lună? Da, dar numai cu…
După expirarea perioadei inițiale a unui contract încheiat cu un furnizor de servicii de comunicații electronice, utilizatorii finali pot opta…
Peste 1300 de organizații neguvernamentale active din România au adresat astăzi o scrisoare deschisă partidelor politice, solicitându-le să își asume…