ING Bank România: Creditarea persoanelor fizice a crescut cu 54% în trimestrul 3
Reading Time: 2 minuteProducția de credite noi în segmentul persoanelor fizice a depășit pentru ING Bank România nivelurile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut cu 54%, creditele de nevoi personale înregistrând o dinamică mai accentuată.
În medie, peste 5.000 de credite de nevoi personale au fost acordate lunar 100% online, prin aplicația mobilă Home’Bank.
“Creditarea a accelerat în al treilea trimestru. În segmentul persoanelor fizice, clienții noștri au obținut cu 54% mai multe credite față de nivelurile înregistrate anul trecut. În același timp, am menținut o rată a creditelor neperformante în linie cu media pieței, de 3,7%.”
Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România
Veniturile totale ale ING Bank România au crescut cu 9% față de trimestrul trei din 2020, până la nivelul de 1,7 miliarde de lei. Profitul net a înregistrat un avans mult mai mare, de 42%, până la nivelul de 630 milioane de lei.
Banca a atras depozite în valoare de 48,6 miliarde de lei, în creștere cu 13% față de aceeași perioadă din 2020. Costurile cu provizioanele au scăzut cu 46%, până la 176 milioane de lei.
ING Bank oferă din această vară asigurarea de sănătate 100% online prin Home’Bank, plata prin numărul de telefon utilizând serviciul AliasPay și a mai lansat creditele de nevoi personale verzi pentru achiziția de mașini full-electric sau hybrid plug-in și cardurile virtuale.
Interes crescut pentru IMM Invest și finanțări pentru companiile autohtone mari
ING Bank România a acordat credite noi în valoare de 1,2 miliarde de lei în primele patru luni de funcționare a programului IMM Invest 2021, cu 20% mai mult comparativ cu 2020. Numărul de cereri în această perioadă s-a ridicat la 5.000, comparativ cu cele 7.000 primite pe întreg parcursul anului trecut.
Deoarece ING se apropia rapid de epuizarea plafonului, banca a solicitat suplimentarea acestuia încă din vară și a obținut o majorare a plafonului alocat cu 400 de milioane de lei.
Pe segmentul companiilor mari, ING a fost implicată în mai multe finanțări importante în această perioadă. Printre acestea se numără: participarea în calitate de Aranjor Principal la acordarea unei facilități suplimentare de 500 milioane lei pentru compania RCS&RDS; participarea ca Aranjor Principal în tranzacția de 324 milioane de euro acordată grupului Ameropa de către un consorțiu de bănci pentru finanțarea activităților din România; acordarea unui credit de 15,5 milioane de euro companiei Gersim Impex – cel mai mare distribuitor de telefoane mobile și tablete de pe piața locală, pentru diversificarea portofoliului companiei.
Platforma de mediu pentru București a finanțat primele trei proiecte
ING Bank și Fundația Comunitară București au anunțat primele trei proiecte finanțate în Platforma de mediu pentru București, parte dintr-un program mai amplu ce urmează să fie implementat în următorii ani. Cele trei proiecte care au primit o finanțare totală de 300.000 de lei susțin calitatea aerului și a spațiilor verzi din București.
Acestea vizează dezvoltarea unui coridor ecologic între Parcul Natural Văcărești și ieșirea Dâmboviței din oraș; creșterea rețelei de monitorizare a calității aerului, aerlive.ro, cu 20 de senzori; dezvoltarea a două grădini pedagogice, la un liceu din sectorul 1 și unul din Buftea.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz