BizRemote by certSIGN Stiri Tech

Infirmiera virtuală: Tehnologia vine în ajutorul “liniei întâi” din spitale

9 apr. 2020 3 min

Infirmiera virtuală: Tehnologia vine în ajutorul “liniei întâi” din spitale

Reading Time: 3 minute

Marcom Hub a demarat producția de “Infirmiere Virtuale” – o rețea de avataruri medicale interconectate care contribuie la reducerea expunerii cadrelor medicale la infectarea cu Coronavirus.

Infirmiera virtuală vine în ajutorul cadrelor medicale printr-o soluție de comunicare și avertizare bazată pe tehnologie pentru limitarea expunerii la infectare a cadrelor medicale în contactul cu pacienții afectați de COVID-19.

Sute de cadre medicale din linia întâi au fost infectate în contactul cu pacienții sau în timpul procedurilor de echipare/dezechipare a costumului de protecție. Ca o consecință, acestea sunt carantinate, izolate sau spitalizate la rândul lor, uneori conduc la abandon, alegând siguranța în locul profesiei. Avem nevoie de ei acolo unde s-au pregătit să fie.

infirmiera virtuala 2

Limitarea contactelor și a expunerii

Soluția facilitează filtrarea nevoii reale a pacientului permițând cadrelor medicale să decidă ce vizită este relevantă pentru situația medicală a pacientului sau când este necesară prezența la patul pacientului, în salon sau în zonele improvizate. Soluția este potrivită pentru cazurile ușoare și medii și nu reprezintă o substituire a actului medical.

Cum funcționează 

Marcom Hub a  construit o rețea de avataruri cu aspect de cadru medical, fiecare având integrată o tabletă. Am alocat roluri tabletelor, tableta “doctor” fiind administrator are acces la toate tabelete “asistentă/infirmieră”, iar acestea din urmă având acces individual doar la tableta doctor.

Medicii, asistentele medicale și infirmierele pot filtra prin comunicare video nevoile pacienților fără a intra în salon sau a se prezenta lângă patul bolnavilor. Opțional, se poate implementa un sistem de avertizări de tip pop-up pentru tablete selectate.

infirmiera virtuala 3

Avatarurile nu se infectează, nu obosesc, nu consumă echipamente de protecție. Singura nevoie certă este menținerea alimentării electrice.

infirmiera virtuala 4

Impact la 2 luni – evaluat pentru funcționarea unui avatar

infirmiera virtuala 5

Echipa de asistentă virtuală

Avatarurile au nume și forme diferite pentru identificare ușoară. GDPR? Avatarurile sunt anonimizate prin nick-name-uri, ele nu vor fi înregistrate în tablete cu numele pacienților. Convorbirile nu se înregistrează.

infirmiera virtuală6

Implementare 

Primele două rețele a câte 6 avataruri (un doctor + 5 asistente/infirmiere) vor fi gata de implementare în săptămâna 3 a lunii aprilie.

“Ne-am găsit inspirația într-un proiect de asistență medicală cu ajutorul tehnologiei în cadrul spitalului Circolo din Varese, regiunea Lombardia, Italia. O flotă de șase roboți a fost folosită la monitorizarea datelor vitale și la comunicarea cu pacienții. Analizând situația pentru România, gradul de urgență și dificultatea implementării ne-au făcut să gândim pragmatic. Am cules feedback-ul că cea mai mare parte dintre contactele cu pacienții (în stare ușoară sau medie) sunt generate de anxietate și incertitudine, ținând mai mult de nevoia de contact/comunicare. În plus, soluția cu tablete este scalabilă și sustenabilă din punct de vedere al costurilor, în comparație cu o flota de roboți. Reacțiile medicilor din Italia și beneficiile expuse de aceștia, ne-au impins la brainstorming.” – Dragoș Bălan, co-fondator Marcom Hub

Marcom Hub îi invită pe cei care vor să crească numărul de asistente/infirmiere virtuale să se alăture proiectului. Pentru livrarea acestei soluții sunt necesare tablete cu slot SIM și cartele de date. Resursele financiare sunt binevenite, cu cât mai multe, cu atât mai multe asistente-infirmiere virtuale la treabă în spitale. Cei interesați pot scrie către geek[at]marcomhub.ro pentru a crește impactul.

Proiectul este inițiat de Marcom Hub, show-room de tehnologie pentru industriile Marcom & HR și spațiu neconvențional de evenimente bazate pe experiențe tehnologice.

Mai multe detalii, pe www.infirmieravirtuala.ro

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: