Imperiul Leilor: Dan Șucu
Reading Time: 2 minuteEste omul care transformă orice afacere în succes. Dan Șucu intrat în business în 1990, cu doar 1.000 de dolari în buzunar, iar în urma unei călătorii în Franța a descoperit articolele moderne de birou și canapelele de piele, piese de mobilier cu care românii nu erau obișnuiți. A construit un adevărat imperiu al mobilei – grupul Mobexpert, care înglobează astăzi 8 fabrici, 26 de hypermarketuri și magazine de mobilă, atât în țară, cât și în străinătate, și peste 2.300 de angajați.
Așteptări de la noul sezon al Imperiului Leilor
Vin cu aceleași gânduri: cu speranța că cei care se uită la această emisiune se vor gândi să pornească o afacere și vor avea mai multă încredere să o facă. Cu cât mai mulți tineri pornesc o afacere nouă și cu cât mai mulți reușesc în businessurile lor, cu atât ne va fi mai bine tuturor. Acesta a fost întotdeauna gândul cu care am participat la Imperiul Leilor și întotdeauna mă interesează să reușesc să transmit încredere – este ingredientul principal pentru reușită.
Evoluția parteneriatelor încheiate în sezonul 2
Unele parteneriate merg mai bine, altele mai puțin bine, iar altele nu merg deloc. Ca în viață. Cam o treime din parteneriatele pe care ni le-am asumat merg bine. Businessul în care noi ne-am concentrat cel mai mult este Tiny Houses, un business de volum mai mare, care normal se potrivește mai bine unei societăți de dimensiune mare.
Evoluția businessului propriu în 2021
Industria din care fac parte nu a avut o problemă serioasă, nu a fost în suferință în 2021. Noi am avut într-adevăr o problemă normală, cum a avut-o toată lumea în martie, aprilie și mai, dar în următoarele luni am reușit să recuperăm cam tot ce s-a pierdut în perioada respectivă. Și anul 2021 arată și el foarte bine. Deci nu a fost afectată afacerea în 2020. Tot ce sper pentru 2022 e să fim cu toții sănătoși, pentru că pentru restul găsim întotdeauna soluții.
Concurența cu ceilalți lei
Avem doi investitori noi: unul dintre ei are o competență în zona medicală, care lipsea, celălalt are o competență foarte bună în zona informatică, care este iarăși extrem de pozitivă. Sunt mai mult decât bineveniți. Sunt competitori puternici.
3 criterii după care se ghidează în afaceri
Seriozitate, încredere, tenacitate.
Echipa cu care lucrează
În mod direct, în societățile noastre lucrează în jur de 2.300 de persoane. Deci, dacă discutăm acum și de subantreprize și antreprize, lucrează în jur de 5.500-6.000. Din punctul meu de vedere, cu toții sunt serioși și dedicați.
Lecții de business învățate
Da, au fost multe afaceri pe care le-am făcut și care nu au fost neapărat de succes, sau în niciun caz de un succes mare, ci de un succes relativ. Tot ce înveți pe parcurs este că nu ai dreptul să te oprești. Indiferent de câte ori te împiedici, de câte ori cazi, nu este nicio problemă: te scoli și mergi înainte.
În ce nu ar investi niciodată
Nu aș spune în ce nu aș investi niciodată. V-aș spune în ce aș investi. Aș investi în ceva în care poți să construiești, ceva la care te uiți înapoi și vezi că a rămas ceva în spate, vezi o construcție în spatele tău. N-aș investi în ceva în care nu simt ideea de construcție, pentru că toate lucrurile de care discutăm au legătură cu încrederea. Dacă ești încrezător că vei reuși, atunci vei reuși. Dacă lași loc îndoielii, dacă dai dreptul ca îndoiala să-ți intre ca o caracatiță și să-ți cuprindă creierul, atunci nu vei mai reuși.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz