Hidroelectrica a reluat licitatia pentru retehnologizarea amenajarii hidroenergetice Vidraru, prin intermediul sistemului electronic de achizitii publice (SEAP). Valoarea estimata a contractului pentru acest proiect este de 188 de milioane de euro, reflectand o actualizare a costurilor la noile valori de piata.
Proiectul „Retehnologizarea AHE Vidraru” vizeaza realizarea unui ansamblu complex de lucrari, inclusiv montajul echipamentelor mecanice si electrice, integrarea instalatiilor modernizate, lucrari de constructii pentru inlocuirea/reabilitarea echipamentelor existente, consolidarea constructiilor hidrotehnice, precum barajul, derivatia sub presiune, centrala, blocul tehnic, si construirea unui depozit pentru deseuri si materiale refolosibile. Proiectul include, de asemenea, implementarea unui sistem automat de comanda – control pentru coordonarea functionarii echipamentelor si instalatiilor, servicii de evaluare a starii tehnice, proiectare si inginerie pentru fiecare unitate tehnica, precum si activitati de project management pentru coordonarea intregului proces de retehnologizare.
Reluarea licitatiei pentru modernizarea Vidraru porneste de la rezolvarea problemelor identificate in cadrul procedurilor defasurate in trecut. Inainte de a relansa proiectul specialistii Hidroelectrica au avut o serie de consultari cu companiile potential contractoare pentru a identifica atat idei noi, cat si provocarile sau incertitudinile cu care acestea se confrunta, atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar. Astfel, a fost realizata o ampla cercetare de piata cu scopul de a obtine o estimare corecta a valorii lucrarilor intr-o perioada caracterizata de volatilitate crescuta, dar si pentru a alinia clauzele contractuale cu practica internationala, astfel incat sa fie asigurate premisele pentru o participare cat mai larga atat pentru contractorii romani, cat si pentru cei internationali.
”Stim ca este un proiect extrem de complex, cu multiple variabile si riscuri, insa este de maxima importanta si prioritate atat pentru Hidroelectrica, cat si pentru sistemul energetic national. Avem incredere ca aceste schimbari pe care noua echipa care formeaza directoratul si le asuma, vor conduce la atribuirea cu succes a contractului si la realizarea efectiva a lucrarilor” – a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.
Hidroelectrica isi reafirma angajamentul fata de modernizarea si eficientizarea infrastructurii sale hidroenergetice, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a sectorului energetic din Romania. Detalii suplimentare si informatii despre procesul de licitatie pot fi obtinute accesand platforma SEAP.
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si furnizeaza servicii tehnologice esentiale pentru Sistemul Energetic National. Compania opereaza 187 centrale cu o capacitate hidroenergetica de 6,3 GW si – in plus, detine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW.
SeedBlink, platforma all-in-one de equity management și investiții, intră într-o nouă etapă a dezvoltării cu Andrei Dudoiu, până acum președinte…
Veniturile totale ale firmelor din România au crescut de 6,5 ori în ultimii 15 ani, de la 400 miliarde de…
LIFE IS HARD, prima companie românească de software listată la BVB, piața AeRo (simbol LIH), prezintă rezultatele financiare și operaționale…
Schneider Electric și Saint-Gobain, lider în construcții ușoare și sustenabile, și-au unit forțele pentru a implementa primul sistem de automatizare…
Cum arată azi construcțiile responsabile și cum vor arăta ele în viitor, Biz a căutat să afle de la Tamara…
Garanti BBVA și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat un acord strategic, prin care oferă garanții de minim 30…