INFINEXA Restructuring, companie antreprenorială românească specializată în restructurarea firmelor aflate în dificultate, cu active de peste 130 de milioane de euro în administrare, anunță scoaterea la vânzare a unui portofoliu de active în valoare de peste 65 de milioane euro, aparținând companiei Hidroconstrucția S.A.
“Am identificat o serie de bunuri care nu sunt esențiale pentru funcționarea optimă a companiei în această perioadă de redresare, iar vânzarea acestora reprezintă un prim pas important pentru stabilizarea financiară a societății. Hidroconstrucția a intrat în insolvență cu intenția de restructurare și principala noastră preocupare e construirea unui plan viabil în acest sens”, a declarat Radu Tudor, Senior Partner INFINEXA Restructuring, desemnată administrator judiciar al companiei Hidroconstrucția S.A.
Adunarea creditorilor Hidroconstrucția a aprobat în cea mai recentă ședință valorificarea unor active neesențiale planului de reorganizare cu scopul de a reduce costurile de operare a companiei și de a permite rambursarea de sume către creditori. Bunurile scoase la vânzare cuprind imobile, echipamente și o serie de participații pe care Hidroconstrucția le deține în cadrul altor companii. Toate aceste active vor fi valorificate prin proceduri de licitație organizate administratorului judiciar și promovate în condițiile legii.
Hidroconstrucția S.A., cel mai mare antreprenor român în domeniul hidroenergiei, a solicitat insolvența în data de 19 ianuarie 2022, din proprie inițiativă, având datorii de peste 500 de milioane de lei. În calitate de administrator judiciar a fost desemnat consorțiul format din INFINEXA Restructuring și Mușat & Asociații Restructuring Insolvency SPRL. În prezent, compania se află în perioada de observație, înainte de propunerea unui plan de reorganizare.
Înființată în 1950, Hidroconstrucția S.A. este o companie românească cu capital 100% privat, cunoscută ca principal constructor al majorității obiectivelor hidroenergetice din țară. În prezent, compania este responsabilă pentru investiții în amenajările hidroenergetice Livezeni – Bumbești, Răstolița, Buzău – Siriu – Surduc și alte lucrări edilitare.
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT) din București anunță participarea sa activă în cadrul proiectului european UNLOOC (Unlocking Data Content…
În septembrie 2024, Curtea de Justiție a Uniunii Europene („CJUE”) s-a pronunțat în cauza C-557/23 („Cauza SPAR”) cu privire la…
Proiectul „Geras” este o inițiativă cuprinzătoare care vizează îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice din Timișoara. Desfășurat pe parcursul mai multor…
HILS Titanium, proiect rezidențial și mixed-use dezvoltat de HILS Development în estul Bucureștiului, a fost premiat la European Property Awards,…
FCB Bucharest, câștigătoarea pitch-ului de creație și strategie Stalinskaya, lansează un nou „episod” despre valorile masculinității, continuând una dintre cele…
Asociația Zi de Bine a inaugurat al șaptelea parc „Plantați în amintire” la Câmpulung, un loc dedicat amintirii persoanelor dragi,…