Hertz a intrat în procedura de protecție în caz de faliment, dar nu și pentru Europa
Reading Time: < 1 minutHertz Global Holdings, companie care activează în businessul de închirieri de mașini din 1918, a solicitat voluntar protecție în caz de faliment pentru grup și pentru anumite operațiuni din SUA și Canada, în conformitate cu legislația americană.
„Impactul COVID-19 asupra industriei de travel a fost rapid și dramatic, provocând o scădere bruscă a veniturilor și rezervărilor companiei. Hertz a adoptat rapid măsuri pentru a pune sănătatea și siguranța angajaților și clienților pe primul plan, a eliminat cheltuielile neesențiale și a luat măsuri de protecție a lichidităților. Însă au rămas incertitudinile privind revenirea veniturilor și redeschiderea completă a pieței de mașini second-hand, ceea ce a dus la această decizie”, se arată într-un comunicat al companiei.
Măsura nu afectează, însă, operațiunile internaționale ale companiei, inclusiv în Europa, Australia și Noua Zeelandă, și nici locațiile Hertz operate în regim de franciză, care nu sunt deținute de companie.
Hertz va trece în perioada următoare printr-o reorganizare, dar va continua să mențină activităile de închiriere de mașini, va continua plățile către furnizori, își va plăti angajații și va continua programele de loialitate. Pe lângă închirieri, compania vinde și automobile second-hand.
Hertz afirmă că, la data depunerii cererii de protecție în caz de faliment, avea lichidități de peste un miliard de dolari pentru a-și putea continua operațiunile. În funcție de durata pandemiei de COVID-19, compania ar putea fi, însă, să fie nevoită să facă rost de lichidități suplimentare, inclusiv din noi împrumuturi.
Foto: © Tupungato | Dreamstime.com
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz