Lifestyle Stiri

Harta cramelor turistice din România

4 aug. 2016 2 min

Harta cramelor turistice din România

Reading Time: 2 minute

În România există peste 140 de crame care produc vin îmbuteliat, iar numărul celor pot primi turiști în vizită pentru a le prezenta vinurile, podgoriile și poveștile din spatele fiecărei etichete a ajuns la 60, potrivit unei analize realizate de CrameRomania.ro. Site-ul a realizat și o hartă a cramelor din România unde se poate practica turismul viticol.

Cele mai multe crame adunate în același loc se afla în Muntenia – podgoria Dealu Mare (se desfășoară pe o lungime de aproximativ 65 km și o lățime între 3 și 12 km), urmată de Oltenia – podgoria Drăgășani. În funcție de capacitatea fiecărei crame, pot fi cazate de la 2 până la 55 de persoane, dar există și zone unde turiștii nu pot rămâne peste noapte, putând opta pentru pensiunile și hotelurile din apropiere.

8dFcMjX
Harta cramelor turistice din România (click dreapta pentru download)

În zonele unde cramele nu sunt comprimate ca număr, turiștii sunt atrași de peisajele locale, poveștile din spatele cramelor, dar și de implicarea personalului. De exemplu, în Transilvania, distanțele dintre crame sunt mari, dar de la o locație la alta pot fi vizitate atracții locale, precum satele săsești, bisericile fortificate sau salina Turda.

Turismul viticol reprezintă vizite ghidate în crame unde specialiștii prezintă procesele tehnologice, urmate de degustări pentru un număr de 3-7 vinuri în spații special amenajate, precum și vizite în vie, dacă starea vremii permite acest lucru. Excursiile la crame pot fi realizate pe tot parcursul anului, dar cele mai propice perioade sunt între aprilie și noiembrie. „Este un tip de turism care poate fi realizat de oricine, dar în momentul de față persoanele care călătoresc constant îl apreciază cel mai mult. La nivel de preț, valoarea medie pentru o vizită la crama este aproximativ 50 lei/persoană, în care sunt incluse 5 vinuri, apă și mici gustări reci”, spune Alina Iancu, fondator ReVino.ro și CrameRomania.ro.

Pentru promovarea turismului viticol din România, aceasta a dezvoltat proiectele CrameRomania.ro (singura bază de date bilingvă – română și engleză – a cramelor din România) și Revino.ro – agregator de tip Trip Advisor al cramelor și magazinelor specializate de vinuri (vinoteci și restaurante) din România.

Save

Save

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: