Lifestyle

Gustul unei vacanțe reușite

Reading Time: 3 minute

Iată cinci restaurante care oferă o experiență culinară de neuitat turiștilor care aleg să își petreacă următoarea vacanță în România

Până nu demult, una dintre principalele nemulțumiri ale turiștilor care alegeau să își petreacă vacanțele în România, era lipsa unor restaurante care să le ofere un meniu mai bogat și creativ care să conțină și altceva în afara nelipsiților mici cu cartofi prăjiți și a preparatelor tradiționale. Încet-încet, pasionații de gastronomie nu mai sunt nevoiți să opteze doar pentru vacanțele în afara țării, atunci când caută o experiență completă, în care să își poată răsfăța și papilele gustative.

Pe harta pasionaților de gastronomie din țară, apar din ce în ce mai multe restaurante deschise de antreprenori tineri, cu bucătării conduse de chefi creativi, care propun o serie de preparate savuroase ce  „dau gust” vacanțelor petrecute în România.

Specialiștii Eximtur ne-au ajutat să identificăm cinci hoteluri, din cele mai populare destinații turistice din România, ale căror restaurante îi vor face și pe pasionații de gastronomie să revină și să descopere, rând pe rând, toate preparatele din meniurile lor.

Grand Hotel Balvanyos, Balvanyos

Hotelul este situat chiar în inima Munților Carpați și este renumit nu numai pentru eleganța și confortul pe care le oferă pasionaților de călătorii, ci și pentru bucătăria rafinată. Turiștii au la dispoziție patru restaurante, pentru toate gusturile și buzunarele, inclusiv unul fine-dining. Restaurantul „Fork” oferă preparate sofisticate și creative care îi vor face pe turiștii care le degustă să își dorească să revină în Balvanyos. Hotelul în sine este o destinație de vis, fiind amplasat într-un cadru de poveste.

Hotel Castelnor, Păltiniș

Hotelul din Păltiniș oferă nu numai experiențe de cazare excelente, ci și unele culinare de neuitat. Pentru atenția deosebită acordată ingredientelor proaspete și locale, ce dau savoare și gust oricărui preparat, ar trebui să țineți minte numele hotelului Castelnor din Păltiniș. Dacă ajungeți aici, nu trebuie să ratați ciorba de burtă reinterpretată cu eleganță și plăcinta cu mere care vă vor surprinde cu un gust prefect echilibrat. Hotelul este locul ideal din care gurmanzii pot începe o „călătorie gastronomică” în Transilvania, o regiune cu o tradiție bogată și plină de gust în farfurie.

Hotel Parc, Moneasa

Moneasa, o stațiune balneară renumită pentru peisajele pitorești și pentru apele termale, găzduiește Hotel Parc, un loc cunoscut și pentru mâncarea preparată în bucătăria restaurantului. Meniul este unul divers, care poate satisface gusturile tuturor gurmanzilor. De la preparate internaționale, la unele tradiționale, cum ar fi supa gulaș, toate felurile de mâncare sunt pregătite cu atenție, oferind turiștilor o experiență culinară de neuitat.

Silver Mountain Resort Spa Elexus, Poiana Brașov

Turiștii care ajung în Poiana Brașov și vor să se bucure de o adevărată experiență gastronomică, nu trebuie să rateze o cină la restaurantul Silver Mountain, în meniul căruia vor descoperi preparate sofisticate, pline de savoare. De la vită cu sos de ciuperci sau preparate creative din pește și fructe de mare, oaspeții resortului din stațiunea montană se vor putea bucura de o experiență completă, fără să fie nevoiți să părăsească România. Restaurantul oferă o panoramă spectaculoasă asupra munților, iar atmosfera elegantă, completează perfect experiența culinară. Aici, oaspeții pot opta pentru un „floating breakfast”, adică pot servi micul dejun în piscină, în intimitate.

Elexus Boutique, Predeal

Un hotel deschis în urmă cu mai bine de 100 de ani și renovat complet în 2020, găzduiește un restaurant făcut celebru de sarmalele cu mămăligă și papanașii cu smântână, pe care trebuie să le încercați dacă ajungeți pe Valea Prahovei. Restaurantul oferă un decor superb, cu accente tradiționale care îi fascinează nu numai pe turiștii străini, ci și pe cei din România. Chiar și turiștii care nu apreciază preparatele tradiționale, se vor simți bine la Restaurantul Robinson, pe care îl găzduiește boutique hotelul din Predeal, din meniul acestuia nelipsind preparatele din pește.

Foto: © Irina Ukrainets | Dreamstime.com

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

Autonom își actualizează strategia de sustenabilitate cu o ambiție clară pe termen mediu și lung

Autonom Services SA, cel mai important jucător independent de pe piețele de leasing operațional și rent-a-car din România, își actualizează…

2 ore ago

TikTok anunță campaniile de publicitate din România finaliste în competiția TikTok Ad Awards 2024

TikTok aduce în prim-plan cele mai deosebite campanii publicitare din acest an în cadrul TikTok Awards, o competiție care celebrează…

3 ore ago

Agențiile românești, multipremiate la Golden Drum 2024

Golden Drum 2024 a fost o ediție de succes pentru agențiile din România, MRM România reușind performanța de a deveni…

3 ore ago

Mircea Scăunașu, Philip Morris România: Expunerea la provocări, dorința de a munci, pasiunea sunt părți importante ale antrenamentului unui om de business.

S-a întors în România pentru a conduce businessul Philip Morris într-un moment de transformare profundă a industriei și este mândru…

3 ore ago

S-a lansat RoPay, serviciul de plăți instant cu mobilul între conturi. Ce bănci l-au implementat deja

TRANSFOND, Asociația Română a Băncilor și comunitatea bancară din România anunță că devine operațional noul sistem RoPay, care permite utilizatorilor…

4 ore ago

Win Advisors anunță cooptarea în echipă a specialistei în real estate Sevda Cadir, extinzându-și astfel expertiza în evaluarea hotelieră

Win Advisors, hub regional de consultanță și management hotelier, anunță un nou pas strategic important în viitorul companiei: numirea specialistei…

5 ore ago