GTS Global Intelligence a preluat Lummetry, companie românească de inteligență artificială
Reading Time: 4 minuteGTS Global Intelligence, dezvoltatorul român de software pentru industria de securitate fizică, susținut de Abris Capital Partners (“Abris”), a achiziționat Lummetry.AI, o companie românească de inteligență artificială. Tranzacția, încheiată pe 15 septembrie, va consolida poziția de lider de piață a GTS în soluții software dedicate automatizării securității fizice.
Consolidare de piață
GTS Global Intelligence, unicul dezvoltator român de platforme software integrate, dedicate industriei de securitate fizică, parte a GTS Global Technical Group, face un pas important în direcția consolidării poziției de lider de piață, prin achiziția Lummetry.AI, o companie de inteligență artificială, fondată și condusă de o echipă românească. Această mișcare este aliniată strategiei Abris de a continua să investească în Europa Centrală și de a transforma companiile de pe piețele locale în campioni regionali.
Abris a început să investească în GTS Global Technical Group în 2019 cu scopul de a accelera procesul de inovare și de a pune bazele unei expansiuni internaționale.
Adrian Stănculescu, partener în cadrul Abris, arată că ”achiziția Lummetry.AI reprezintă pasul următor natural în creșterea GTS. De-a lungul ultimilor cinci ani, compania a înregistrat o rată anuală compusă de creștere de aproape 50% și ne așteptăm să susținem o creștere a profitului cu două cifre în următorii cinci ani. Alăturarea celor două echipe ne va ajuta să îmbunătățim serviciile oferite clienților și să continuăm să ne consolidăm poziția de lider de piață.”
Furnizor complex
GTS Global Intelligence este furnizor principal de soluții de securitate pentru sistemul bancar românesc. Pe lângă industria bancară, compania a livrat proiecte de succes și pentru clienți din domeniul petrolier, retail, manufacturier sau de distribuție.
„La nivel local, GTS Global Intelligence se diferențiază prin capacitatea de a dezvolta și integra arii diferite din zona IoT, cu focus pe securitatea fizică, iar dezvoltarea capacităților de dezvoltare de algoritmi de inteligență artificială a venit ca o mișcare naturală pentru perfecționarea soluțiilor pe care le oferim clienților noștri”,a declarat Mihai Stănescu, fondator și CEO al GTS Global Intelligence. „În ultimii 2 ani, alături de Lummetry.AI, am accelerat includerea algoritmilor de inteligență artificială în tot ceea ce facem, aducând un avantaj extraordinar pentru clienți, care pot beneficia de o tehnologie avansată în condițiile în care platformele utilizate nu au fost gândite inițial pentru a fi monitorizate cu ajutorul unui soft avansat. Astfel, fără investiții adiționale și utilizând echipamente de generație mai veche, clienții noștri au acces la soluții foarte performante. O componentă importantă a dezvoltării companiei în această direcție a fost sprijinul oferit de Abris în profesionalizarea business-ului și creșterea lui semnificativă alături de echipa de management a GTS”, a încheiat Mihai Stănescu.
GTS Global Technical Group a fost înființată în 2007 și este formată din două divizii care oferă soluții software pentru industria de securitate, cuprinzând soluții IoT avansate și de automatizare, precum și tehnologii pentru industria de construcții, inginerie și eficiență energetică, managementul facilităților și întreținere tehnică.
GTS Global Intelligence a fost fondată în 2012 pentru a întregi structura GTS Global Technical Group, oferind capabilități pentru dezvoltarea, implementarea și mentenanța unor platforme software dedicate managementului sistemelor de securitate.
Motoare de AI
Lummetry.AI, compania fondată de către Andrei Damian – Chief Research Officer -, construiește soluții care funcționează ca “motoare” de inteligență artificială. Acestea se integrează în infrastructura existentă de securitate și monitorizare video, dar și în instrumentele IT deja folosite de clienți. Astfel, aceștia își transformă platformele existente în soluții capabile să proceseze automat fluxuri video multiple, dar și cantități mari de date.
Decizia GTS Global Intelligence de a achiziționa Lummetry.AI este una bazată pe un proces riguros, în cadrul căruia au fost luate în considerare multiple criterii. Dintre acestea, cele mai importante sunt dezvoltarea de tehnologii și produse complementare și integrabile în sistemele și produsele GTS Global Intelligence, un istoric de proiecte de succes, dar și o echipă cu un nivel avansat de expertiză în domeniul inteligenței artificiale.
„Înainte de a lansa Lummetry.AI, când am pus bazele Knowledge Investment Group în 2007, focusul era dezvoltarea de software. În 2015, am decis schimbarea direcției companiei către servicii de Data Science, folosind Deep Learning și alte tehnologii avansate specifice Inteligenței Artificiale. Ulterior acestei decizii ne-am refocusat în zona dezvoltării de produse și motoare AI”, a declarat Andrei Damian, fondatorul companiei și Chief Research Officer. „Această schimbare de direcție s-a dovedit a fi una inspirată, având în vedere faptul că cifra noastră de afaceri în 2021, până în luna august, este de 5 ori mai mare decât cea realizată în anul 2020. În ceea ce privește integrarea Lummetry.AI în GTS Global Intelligence, știm că acesta este un pas în direcția potrivită și va duce la continuarea acestui trend de creștere”, a încheiat Andrei Damian.
Obiective de viitor
Obiectivul comun al echipei formate în urma tranzacției este acela de a crea produse pentru securitate fizică și siguranță, înalt tehnologizate, bazate pe inteligență artificială, și de a le implementa împreună în piața-țintă a grupului GTS. Clienții companiei vor beneficia, astfel, de îmbunătățirea soluțiilor existente, integrând inteligența artificială cu scopul de a automatiza procese și optimizând costurile.
În ceea ce privește planurile de viitor, GTS Global Intelligence va investi în continuare în activitatea Lummetry.AI de cercetare și dezvoltare de „motoare” de inteligență artificială. În plus, GTS se pregătește să lanseze în următoarele luni o nouă platformă software pentru monitorizarea și managementul sistemelor de securitate. Aceasta va include și module integrate, pe bază de inteligență artificială, precum: detecție efracție, numărare de persoane, identificare prezență persoane, identificare anomalii camere sau detecție de aglomerări
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz