<p> <a href=”http://www.molromania.ro/ro/” target=”_blank”>MOL Romania</a> a finalizat prima faza de constructie a terminalului de produse petroliere de la Giurgiu. Proiectul presupune construirea unui depozit nou, cu o capacitate utila de 7.000 de metri cubi, in urma unei investitii totale de aproximativ 10 milioane de euro.</p> <p> “Romania este inclusa in strategia de dezvoltare pe termen lung a Grupului MOL, iar deschiderea terminalului de produse petroliere de la Giurgiu reprezinta un pas important in acest sens. Alaturi de extinderea si modernizarea retelei de benzinarii, optimizarea lantului logistic este o directie importanta de crestere a eficientei atat pe plan local, cat si la nivelul Grupului MOL”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman MOL Romania.</p> <p> Terminalul de la Giurgiu este amplasat in Zona Libera, pe un teren cu suprafata totala de aproape 15.000 de metri patrati, iar depozitul are acces direct la transportul fluvial. Prima faza a proiectului, inaugurata astazi, prevede stocarea si comercializarea de motorina.</p> <p> Terminalul este dotat cu un sistem computerizat de incarcare a autocisternelor si cu tehnologie automatizata de aditivare. Intrucat functionarea depozitului este automatizata, necesitatea implicarii umane in procesele tehnologice legate de aprovizionarea cu produsele rafinariilor Grupului MOL este minima. In faza a doua, va fi finalizata constructia tuturor rezervoarelor depozitului, care va avea o capacitate totala utila de 7.000 de metri cubi.</p> <p> “Aceasta investitie raspunde necesitatilor retelei de distributie in crestere a MOL Romania, care inregistreaza volume de vanzari mai mari de la an la an. De asemenea, clientii si partenerii nostri beneficiaza de produsele de inalta calitate furnizate de rafinariile Grupului MOL”, a adaugat Kinga Daradics.</p> <p> Carburantii vor fi stocati in rezervoare supraterane, echipate cu cele mai moderne sisteme de siguranta si protectie, inclusiv sisteme automate de masurare a volumului si temperaturii, sisteme fixe de stingere a incendiilor, inclusiv senzori de alarmare si avertizare timpurie. Terminalul este de asemenea prevazut cu echipamente de recuperare a vaporilor pentru a minimiza emisiile compusilor organici volatili, in conformitate cu cele mai inalte standarde din domeniu. Rezervoarele pentru stocarea carburantilor vor fi prevazute cu pereti dubli sau vor fi amplasate in cuve de retentie impermeabilizate prin betonare.</p>
Din 28 noiembrie, se deschide la Art Safari expoziția „Cele mai frumoase tradiții”, curator Cristian Vechiu, ce explorează bogăția obiceiurilor…
Pentru a se înțelege unii cu alții, europarlamentarii au nevoie de interpreți chiar și în ”casa lor”, fie că este…
Cum a reușit Mitsuharu Tsumura să facă din Maido unul dintre cele mai bune cinci restaurante din lume cu propriul…
Doar una din șase (16%) dintre cele mai mari companii din lume este, în prezent, pe drumul corect pentru a…
Guvernul României a confirmat intenția sa de a achiziționa 32 de aeronave Lockheed Martin F-35 Lightning II de generația a…
Evenimentul emblematic al revistei Haute Culture, Gala The Culture of Luxury, în cadrul căreia sunt celebrate personalități și proiecte remarcabile,…