Tech Stiri

Fundația Vodafone România modernizează centrele de transfuzie sanguină

17 apr. 2019 2 min

Fundația Vodafone România modernizează centrele de transfuzie sanguină

Reading Time: 2 minute

Printr-o investiție de 1 milion de euro, Fundația Vodafone România a modernizat toate centrele de transfuzie sanguină din țară. 

Proiectul de modernizare a celor 41 de centre de transfuzie sanguină din țară, derulat în cadrul programului „O șansă pentru viață” prin parteneriatul dintre Fundația Vodafone România și Asociația React, a ajuns la final. Acțiunile proiectului, au constat în renovarea spațiilor care formează traseul donatorului din centre și în dotarea cu echipamente medicale moderne, scaune de recoltare sau mobilier nou, în funcție de nevoile fiecărei unități.

„Renovarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzie din țară a fost una dintre prioritățile noastre de investiție în domeniul sănătății. Ne bucurăm să sărbătorim încheirea cu bine a acestui proiect și să vedem cum investiția noastră se traduce în creșterea numărului de donatori care pot salva vieți, mai ales al celor care donează periodic sânge. Sănătatea este unul dintre cei patru piloni strategici ai activității Fundației Vodafone România, alături de educație, servicii sociale și voluntariat”, a declarat Angela Galeța, Director, Fundația Vodafone România.

Programul „O șansă pentru viață” a demarat în 2008 printr-o serie de acțiuni anuale de informare și educare în legătură cu importanța donării benevole și periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge. În 2014, pornind de la nevoia de a asigura condiții corespunzătoare de prelevare sanguină, cu scopul de a încuraja potențialii donatori, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea și dotarea centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguină București a fost primul care a beneficiat de acest program, în perioada 2014 – 2015, fiind și cel mai mare din România Alte șapte centre din țară au intrat în program în 2015, zece centre în 2016 și 23 de centre până în 2018.

De asemenea, în urma programului, centrele de transfuzie sanguină din România au înregistrat scăderea mediei de vârstă a donatorilor la nivel național, pentru prima dată după 1989. La ora actuală, 30% din sângele donat provine de la donatori tineri fideli.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: