CSR Stiri

Fundația Groupe Renault România susține viitorii roboticieni și programatori

21 oct. 2020 2 min

Fundația Groupe Renault România susține viitorii roboticieni și programatori

Reading Time: 2 minute

Un număr de 147 de elevi de la școli și licee din Argeș vor intra în competiția Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România, destinat elevilor din clasele II – IX, fiind susținuți de Fundația Groupe Renault România, cu sprijinul Automobile Dacia, în parteneriat cu Nextlab.Tech.

Pe platforma industrială Dacia de la Mioveni, roboții sunt parte din etapele de transformare continuă care țin de automatizare și digitalizare, astfel încât, astăzi producem mașini de calitate într-o uzină modernă. Am fost bucuroși să punem la dispoziție elevilor materialul didactic și kit-urile necesare pentru a învăța despre programarea și construcția roboților„, a declarat Simona Popovici, director Resurse Umane al Grupului Renault.

Elevii înscriși în concurs învață să programeze roboți (bazați pe Arduino) și beneficiază de cursuri gratuite susținute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii. Competiția se desfășoară în lunile octombrie și noiembrie 2020.

Parteneriatul cu Fundația reprezintă o șansă deosebită pentru Asociația Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub. Aducem robotica mai aproape de elevii și profesorii din județul Argeș. Informatica și robotica reprezintă domenii importante de studiu deoarece permit pregătirea elevilor pentru profesiile Industriei 4.0. Multe dintre profesiile pe care le vor avea elevii de astăzi încă nu s-au inventat. Ele vor fi bazate pe roboți, drone și sisteme fizico-cibernetice. De aceea, este important ca elevii să studieze timpuriu informatica și robotica„, a declarat Răzvan Bologa, Conf.Univ.Dr., managerul Asociației și al platformei Nextlab.Tech.

La sfârșitul anului trecut, Dacia a donat Liceului Tehnologic din Mioveni un robot colaborativ folosit în industria auto. 169 de elevi care învață în clasele de învățământ dual au șansa de a deprinde cunoștinte de robotică și automatizare, folosind drept material didactic robotul colaborativ YuMi (You & Me).

În prezent, robotica este o necesitate, având impact major în toate domeniile. Este viitorul, îl modelăm cu mecanica, electronica și informatica, echilibrul din natura înconjurătoare este un exemplu pentru ingineri, creând astfel conexiunea dintre cele trei domenii care stau la baza roboticii„, a spus Nicu Ciprian Condrache, lider Inginerie Renault Technologie Roumanie.

Fundația Groupe Renault Romania are drept axă principală incluziunea socială prin educație și va continua să susțină proiecte cu impact social în comunitățile unde compania este prezentă, pentru a contribui la o societate echitabilă și sustenabilă. 100 de elevi din județele Argeș și Dâmbovița folosesc tablete donate de Fundație, având acces la educație prin intermediul tehnologiei.

În iunie, compania a demarat o campanie dedicată accesului la educație, printr-o mobilizare a angajaților și a celor care sunt sensibili cu această cauză. Aceștia au ales să direcționeze cei 3,5% din impozitul pe venit și să completeze formularul 230. Contribuția lor a fost suplimentată din fondurile companiei, astfel încât elevii să poată continua studiul și de acasă, odată cu începerea școlilor, în timpul crizei sanitare. 

Nextlab.Tech este un motor educațional bazat pe inteligență artificială pentru învățare adaptivă. Poate fi folosit pentru diverse activități educaționale precum: proiectarea unitaților de învățare, organizarea de hackathoane, concursuri de robotică, evaluări, automatizarea livrării lecțiilor, cursuri școlare și activități pregătitoare destinate elevilor cu vârstă până la 16 ani.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: