FP spera ca noii sefi ai Salrom sa propuna listarea companiei de stat
Reading Time: 2 minuteFondul Proprietatea, actionar minoritar al Salrom, spera ca schimbarea Consiliului de Administratie (CA) al producatorului de sare in conformitate cu principiile de guvernanta corporativa sa duca la listarea companiei de stat prin intermediul unui IPO.
“Dorim sa felicitam Ministerul Economiei pentru numirea cu succes a unui nou Consiliu de Administratie la Salrom, printr-un proces transparent, conform cu standardele de guvernanta corporativa stabilite prin OUG 109/2011. Speram ca noul consiliu va selecta rapid un nou director general, care ar trebui sa propuna si sa implementeze un plan de dezvoltare sustenabil, incluzand o strategie pe termen mediu si lung, precum si sa imbunatateasca rezultatele financiare ale companiei”, arata, intr-un comunicat de presa, Greg Konieczny, manager de portofoliu Fondul Proprietatea (FP).
Statul controleaza 51% din actiunile Salrom prin intermediul Ministerului Economiei, iar Fondul Proprietatea detine restul titlurilor.
“Speram ca noul consiliu va prezenta actionarilor o propunere de listare a Salrom prin intermediul unui IPO, care ar fi benefic atat pentru companie, cat si pentru actionarii sai actuali si viitori. Listarea companiei este, in opinia noastra, urmatoarea decizie importanta care trebuie luata de Ministerul Economiei pentru a asigura continuarea succesului Salrom”, a declarat Greg Konieczny.
Fondul Proprietatea incurajeaza Ministerul sa sprijine acest IPO datorita multiplelor sale avantaje, precum cresterea transparentei, imbunatatirea responsabilitatii managementului si cresterea vizibilitatii companiei, se arata in comunicatul FP. In acelasi timp, IPO-ul Salrom ar contribui la cresterea lichiditatii pe Bursa de Valori Bucuresti, sprijinind astfel dezvoltarea pietei locale de capital.
Fondul Proprietatea s-a angajat sa sprijine oferta publica initiala a Salrom, prin acoperirea tuturor costurilor aferente procesului de listare pe bursa, fiind in acelasi timp singurul vanzator, ceea ce permite statului sa-si pastreze pozitia de actionar majoritar. Conform acestei propuneri, in urma IPO-ului, investitorii institutionali si de retail privati, inclusiv Fondul, vor detine 49% din Salrom, in timp ce statul, prin Ministerul Economiei, va pastra o participatie de 51%.
Membrii noului Consiliul de Administratie sunt: Mugur Nicolae Popescu, Oana Bizgan Gayral, Laurentiu Puiu, Simona Carmen Fatu si Dan Valentin Gheorghe.
Salrom a anuntat ca a fost asistata in procesul de recrutare a trei pozitii de membru in Consiliul de Administratie de asocierea formata din societatile Quest Advisors si Transearch International. Membrii CA inlocuiti sunt: Popescu Mircea Vasile, Cristian Socol si Cosmin Marinescu.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz