Stiri Antreprenori

Fondatorii 7card investesc în piața de coworking

24 oct. 2018 3 min

Fondatorii 7card investesc în piața de coworking

Reading Time: 3 minute

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii 7card & V7 Capital, deschid în centrul Bucureștiului, mai exact în strada George Enescu nr. 11, un spațiu de coworking pe două etaje, cu o suprafață de 350 de metri pătrați: V7 Startup Studio. Mansarda se află într-o vilă de patrimoniu datată din 1893 alături de mezaninul aflat într-o clădire nouă, din care se face conexiunea cu clădirea.

V7 Studio 4

Spațiul are o capacitate de 50 de locuri și reprezintă o investiție de 100.000 de euro făcută de cei doi antreprenori, cu scopul de a susține business-urile la început de drum și de a-l transforma într-un incubator de afaceri în următorul an.

Membrii au birouri flexibile de lucru și acces la săli de ședință și conferințe, internet, bucătărie (unde vor beneficia de cafea, apă, ceaiuri), spații de depozitare sau de relaxare, bibliotecă și imprimantă. Pe lângă acestea, vor avea acces și la beneficii oferite în parteneriat cu business-urile care vor avea biroul în hub. 

V7 Startup Studio a fost gândit de arhitecți ca un spațiu modular, atât la mansardă cât și la mezanin putând fi organizate diverse tipuri de evenimente, de la workshop-uri, cursuri în weekend, lansări de produs, sesiuni de pitching sau evenimente de networking. Investitorii și-au propus ca lunar să organizeze 2-3 evenimente pentru comunitate și în jur de 6-8 să fie organizate de alte companii.

„Cum putem face un spațiu să fie viu, creativ, dar în același timp și productiv? Cum putem crea o astfel de comunitate? Acestea erau întrebările noastre la început, când am văzut pentru prima dată spațiul. Astfel am ajuns să creăm un Startup Studio, așa cum ne place nouă să-l numim, un loc în care vii cu drag să lucrezi zi de zi, încercând să scalezi un business alături de alți oameni la fel de pasionați ca și tine de la care ai ce învăța. Oricine are această motivație, este binevenit să lucreze din hub”, declară Andrei Crețu, co-fondator 7card și V7 Capital, fondul de investiții care susține și investește în business-uri cu potențial.

Hub-ul oferă abonamente lunare de 220 euro, dar și acces de o jumătate de zi, o zi întreagă sau 10 zile/lună, la tarife începând cu 15 euro. Spațiul este disponibil 24/7 pentru membrii care au abonament lunar, un program potrivit pentru toți antreprenorii care își organizează timpul dupa bunul plac.  

„Față de alte hub-uri din piață ne diferențiem prin input-ul adus de Andrei și Iulian,  antreprenori care au făcut un exit, și care își doresc să fie prezenți lângă alți antreprenori în etapa lor cea mai grea, adică cea de început, cu mentorat sau chiar cu investiții, unde e cazul. Credem că antreprenorii pot reuși mai ușor când sunt alături de ei oameni care trec prin experiențe similare”, adaugă Andrei Neacșu, community manager.

Chiriașii vizați pot fi foști corporatisti specializați într-un anumit domeniu, care decid să-și pună ideile în practică, sunt conectați la tot ce-i nou, sunt sociabili și interesați să lucreze dintr-un spațiu comun, de co-creare; freelanceri din zona profesiilor liberale, arhitecți, avocați, specialiști în comunicare, designeri care își doresc un birou modern și cu facilități, situat chiar în centrul orașului; turiști care lucrează remote și au nevoie de un spațiu de lucru diferit de lobby-ul unui hotel sau de o cafenea, ori pur și simplu doresc să își facă cunoștințe noi în oraș; companiile care își doresc să le ofere angajaților câteva zile de lucru pe lună în afara biroului lor, să le ofere oportunitatea să evadeze de la rutina zilnică pentru a lucra din spații neconvenționale.

“O treime din locuri au fost ocupate înainte de deschidere datorită cererii mari care există pentru astfel de spații de lucru din București, în special de oameni care ne cunoșteau și s-au regăsit în conceptul nostru. Investiția realizată din fondul de investiții V7 Capital estimăm că va fi amortizată în aproximativ un an și jumătate. Dar, pentru 2019, primul an întreg de funcționare, sperăm să ajungem la o cifră de afaceri de 100.000 de euro”, precizează Iulian Cîrciumaru, cofondator 7card & V7 Capital.  

În București sunt în prezent 52 de spații de coworking , respectiv 45 în alte orașe, cel mai multe, 13, fiind în Cluj-Napoca. Spre comparație, Ucraina are 99 de astfel de spații, iar Cehia, Austria și Polonia câte 340 fiecare. În întreaga lume piața de coworking space reprezintă 1% din cea a birourilor, cu un număr de 15.000 locuri în prezent, cu estimări de până la 25.000 în 2025. Spațiile de coworking au în prezent peste 1,2 milioane de rezidenți în întreaga lume. Un procentaj de 35% din forța de muncă din USA e freelance, iar în Franța 50% din rezidenții hub-urilor sunt angajați, nu antreprenori, ceea ce arată creșterea interesului pentru acest model de spațiu comun de către companii.  

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: