Lifestyle

„Fiecare e sigur de adevarul lui”

6 iun. 2016 2 min

„Fiecare e sigur de adevarul lui”

Reading Time: 2 minute

Joi, 2 iunie 2016, la Hotel Crown Plaza Bucuresti a avut loc cea de-a VI-a editie a conferintei „Dialoguri Necesare”, o intalnire-eveniment cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, pe tema „Unde se opreste toleranta si incepe intolerabilul?”, organizata de revista CARIERE. La eveniment au fost prezenti peste 200 de top si middle manageri, specialisti, intelectuali, liberi profesionisti si antreprenori.

Andrei  Plesu si Gabriel Liiceanu au pus in discutie necesitatea tolerantei, dar si limitele si formele nocive ale acesteia. Cei doi filosofi si scriitori au declarat ca este nevoie de toleranta pentru ca suntem imperfecti si pentru ca „fiecare dintre noi stie un tip de adevar” si „fiecare e sigur de adevarul lui”. „Traim in dezacord pentru ca nu suntem in posesia unui adevar universal. Fiecare are adevarul lui, modul lui de a percepe lumea si din acest dezacord se poate ajunge la un conflict care poate fi evitat printr-o prealabila toleranta”, a declarat Gabriel Liiceanu.

In cadrul sectiunii de intrebari si raspunsuri cei doi ganditori au fost intrebati despre relatiile de putere si intoleranta in mediul corporativ.

„Toleranta nu e un drept, ci o obligatie a celui puternic”, a declarat Andrei Plesu la conferinta „Dialoguri Necesare”. Acesta a adaugat ca un adevarat  sef este cel caruia nu-i place aceasta postura, pentru ca altfel risca sa devina un conducator care abuzeaza de puterea lui.

Gabriel Liiceanu crede ca, in principiu, in interiorul corporatiilor, problema puterii si a intolerantei nu ar trebui sa se puna, in conditiile in care exista legi ale muncii si reguli interne care ingradesc puterea unui sef.

Printre temele abordate in cadrul discutiei s-au mai aflat corectitudinea politica si discriminarea pozitiva, care submineaza meritul si competitia, noua pedagogie care rastoarna raportul dintre invatat si invatator, facand din copil o victima si din profesor un opresor, dar si despre ciocnirea dintre matricea culturala araba si cea europeana.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteti gasi pe site-ul www.dialoguri-necesare.ro

Multumim partenerilor care ne-au sprijinit in organizarea acestui eveniment si participantilor care au fost alaturi de noi.

Parteneri: BIA, Indaco Systems, Dacris

Cu sprijinul: Fundatia Calea Victoriei, Noblesse Interiors, Institutul Aspen Romania, Asociatia ERUDIO, PWN Romania, AMCOR, Romanian Business Leaders, Exec-Edu , BNI Romania, 5 O’Clock, UBER, Artmark.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: