Festivalul de vin „Hai cu Pluta” ajunge la Suceava în luna mai
Reading Time: 2 minutePrimul festival dedicat vinului ajunge la Suceava pe 18 mai, la Mandachi Hotel & Spa, sala Regatto. Evenimentul este urmarea festivalului „Hai cu Pluta”, inițiat de către somelierul Yvona Mardare, care a plasat Iași pe harta celor mai importante destinații pentru iubitorii de vin din România.
Festivalul „Hai cu Pluta” a devenit, astfel, un reper în calendarul cultural și enogastronomic al țării, atrăgând atenția asupra bogăției vinicole a Moldovei și asupra pasiunii locale pentru vinuri de calitate.
La prima ediție din Suceava sunt așteptați cel puțin 500 de participanți, atât consumatori, cât și pasionați de vin, împreună cu specialiști din domeniul HoReCa, din toată Bucovina.
„Extinderea acestui festival către Suceava marchează o etapă importantă în consolidarea unei rețele naționale de evenimente vinicole care promovează producția locală și cultura vinului. Această inițiativă este o oportunitate unică de a celebra vinurile locale și internaționale, de a prezenta inovațiile din industrie și de a aduce împreună comunitatea vinicolă și iubitorii de vinuri din întreaga țară. Mai mult, ne dorim să atragem atenția, din nou, asupra potențialului turistic extraordinar al Bucovinei și asupra serviciilor oferite de către profesioniștii din HoReCa. Așteptăm vizitatori din Suceava, Rădăuți, Câmpulung, Vatra Dornei, Gura Humorului, Fălticeni, Botoșani etc.”
Yvona Mardare, somelier
Festivalul va oferi participanților oportunitatea de a descoperi o gamă largă de vinuri românești și internaționale, într-un cadru pitoresc și plin de farmec. La fiecare stand, reprezentanții cramelor vor furniza informații valoroase despre fiecare vin în parte, despre etichete, soiuri, metode de vinificare, oferind astfel o experiență completă și educativă.
La această ediție, vor fi amenajate aproximativ 25 de standuri, majoritatea din România, crame mici și mari (Viile Metamorfosis, Cramele Recaș sau Casa de Vinuri Cotnari), dar și din Republica Moldova (Purcari, Land of Basarabia) și din Italia. Pe partea de gastronomie, vor participa doi producători suceveni, cu preparate premium: Zada Brânză Cinstită și Băcănia Boierească.
De altfel, în toamna acestui an va fi organizată a treia ediție a Festivalului de vin „Hai cu Pluta” de la Iași, care va cuprinde și o zonă specială de gastronomie și preparate premium, precum și o zonă mai amplă cu vinuri internaționale.
„Vom face totul treptat, iar când vom simți că a venit momentul, ne vom îndrepta și înspre alte orașe din Moldova. Având în vedere faptul că este un festival cu vinuri premium, cu crame care investesc milioane de euro în liniile de producție, în utilaje, plantări și replantări etc., dorim să ne asociem tot cu parteneri din zona premium și cu același potențial de a investi în țara noastră”, a adăugat Yvona Mardare.
Toți cei interesați de festivalul „Hai cu pluta” de la Suceava pot afla mai multe informații despre program și bilete pe https://eventbook.ro/other/bilete-hai-cu-pluta-suceava și pe canalele de socializare asociate, precum și direct, de la organizatorul acestui eveniment,
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz