Fabricat in Romania
Reading Time: 3 minuteMaguay este unul dintre cei mai apreciati producatori si dezvoltatori romani de computere, sisteme si aplicatii. Corvin Pughin vorbeste despre succesul unui producator local care se bate cu corporatiile globale.
Maguay a pornit ca producator de sisteme de calcul si a ajuns dezvoltator si integrator de sisteme si aplicatii. De ce aceasta schimbare?
Extinderea paletei de servicii si în zona dezvoltarii si integrarii aplicatiilor software a aparut din dorinta de a livra servicii complete, complexe si conforme cu cerintele clientilor.
Care a fost performanta companiei in 2014?
Anul trecut a fost unul foarte bun pentru noi, în care s-au concretizat mai multe proiecte pentru clienti importanti, ce însumeaza aproximativ 40% din cifra de afaceri. O alta pondere importanta în totalul vanzarilor au reprezentat-o sistemele desktop, laptopurile si licentele software. Conform IDC, Maguay este cel mai mare producator roman de servere. În ultimii cinci ani, compania a ocupat pozitia 5 în “Top 5 server vendors”, fiind devansat doar de brandurile internationale consacrate. În 2014, Maguay a înregistrat o cota de piata de 7% la sistemele desktop (conform GfK Romania). Doar in decembrie 2014, de exemplu, cota de piata la sistemele desktop a fost de 18%, sistemele Maguay ocupand locul 1 în topul vanzarilor.
Care sunt provocarile producatorului roman?
Statul roman ar trebui sa ofere facilitati IMM-urilor si companiilor locate in Romania, cu facilitati de productie aici. Cel mai important ar fi ca statul sa impuna un mediu concurential obiectiv si transparent, unde companiile locale (romanesti) sa nu fie dezavantajate, asa cum adesea se intampla actualmente – mai degraba din nepricepere si idei preconcepute, decat din reavointa. În alte tari producatorii locali sunt avantajati si preferati in contractele cu sectorul public, la noi e invers. Probabil ca ar fi mult mai productiv pentru economia romaneasca sa fie sustinute cateva sute de intreprinderi locale competitive, pentru ca tot ceea ce vor crea acestea va ramane aici.
Ce va diferentiaza de competitori?
Sa definim mai întai competitorii: pe sisteme de calcul, acestia sunt reprezentati de marile companii multinationale, care vin aici exclusiv ca sa vanda ceea ce produc în alte parti ale lumii. Ne diferentiaza de acestia proximitatea, fiind singurii din Romania care pot livra produse la standarde internationale fara a astepta saptamani întregi. Ne diferentiaza configurabilitatea produselor. Clientii nostri platesc exact cat trebuie, iar costul total de achizitie si operare este si el cel mai bun. Fata de alte companii locale, ne diferentiaza parteneriatele si certificarile pe care le-am acumulat în timp, ce se regasesc în produsele pe care le avem – si sub forma de servicii profesioniste.
Care sunt planurile pentru acest an?
Sa ne extindem si mai mult si sa ne facem mai cunoscuti în domeniile în care ne-am consacrat. Suntem cel mai important producator de servere din Romania, dar în acelasi timp producem si cele mai puternice sisteme de gaming si statii grafice din Romania. Toata expertiza acumulata în cei 20 ani de activitate se regaseste în sistemele noastre, cu care atat profesionistii cat si pasionatii pot atinge maximul de performanta, limitele ramanand doar cele impuse de ei. Iar parteneriatele strategice cu Intel, Oracle, VMware, Fortinet, Symantec, Nexenta, cele mai importante comunitati de gaming si cu Professional Gamers League confirma acest lucru.
Cele mai importante proiecte implementate în 2014:
- consolidarea Data Center-ului la Interbrands Marketing & Distribution si Augsburg International
- implementarea unei infrastructuri tip Big Data la Registrul Auto Roman
- furnizarea a peste 1.000 de statii de lucru tip Office la Ministerul Finantelor Publice
- furnizarea de servere, capacitati de stocare si peste 2.000 de PC-uri la Ministerul Apararii Nationale
- sisteme de e-Learning, cel mai important fiind cel de la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul”
- sisteme informatice integrate în cadrul unor institutii publice de sanatate, dintre care Spitalul Clinic de Copii Brasov sau Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare Bucuresti
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz