Fabrica de Fum vizează dublarea veniturilor în 2021
Reading Time: 3 minuteFabrica de Fum, producător artizanal de produse pe bază de carne se așteaptă la o creștere a vânzărilor în această perioadă și estimează dublarea cifrei de afaceri în 2021
Pentru producătorii locali, finalul de an este perioada cu cele mai mari vânzări, când sunt consumate preponderent produse tradiționale, cum sunt cele pe bază de carne. Specialiștii de la Fabrica de Fum sunt de părere că anul acesta românii vor opta pentru produse de calitate, pe care să le consume în confortul casei, astfel că se așteaptă la o cerere crescută.
Pe lista celor mai căutate preparate se regăsesc ceafa de porc afumată și coaptă, slăninuța afumată, pastrama de porc coaptă. Acestea sunt, totodată, atestate de Ministerul Agriculturii drept Produse Tradiționale, la care se adaugă și cârnații afumați.
Pentru 2020, compania estimează o cifră de afaceri de peste 900.000 lei. Este o ușoară scădere față de 2019, când a încheiat anul cu peste 1.000.000 lei, cauzată de reducerea comenzilor din zona HoReCa. Acest sector reprezenta aproximativ 30 – 40% din cifra totală de afaceri. Pentru a atenua pierderile, compania s-a axat anul acesta mai mult pe vânzările online, prin platformele cu livrare la domiciliu. Coșul mediul de cumpărături a fost de 50 – 60 de lei în 2020.
„Sperăm să încheiem acest an cu rezultate comparative cu cele de anul trecut, rezultate care pentru noi sunt mulțumitoare, dat fiind contextul în care ne-am desfășurat activitatea în 2020. Am reușit să funcționăm la capacitate deplină și, mai mult decât atât, am continuat să facem investiții. Acest lucru ne încurajează să sperăm că anul viitor va fi unul mai bun. Avem în plan schimbări majore și ne dorim să devenim mai vizibili inclusiv pe plan național și să fim prezenți pe toate marile platforme de vânzări online. De asemenea, pentru 2021, ne propunem o creștere majoră, de cel puțin 50% a cifrei de afaceri”, a declarat Marius Lungu, director de producție Fabrica de Fum.
Ca să facă față comenzilor, producătorul va crește producția față de cea de anul trecut, dar le va onora în limita stocului disponibil. Produsele comercializate de Fabrica de Fum sunt în categoria „Produs Tradițional” și necesită un ciclu de fabricație mai lung, de aproximativ 10-15 zile. Termenul de garanție este relativ scurt dat fiind faptul că nu sunt folosiți conservanți.
Distribuție prin băcănii și magazine din marile orașe
„În acest an, am făcut investiții în utilaje de producție și astfel am diversificat producția prin introducerea de produse noi cum ar fi: cârnați de porc, cârnați de porc și vită, cârnăciori cu secărică, cârnați mioritici, șuncă presată din carne de porc și șuncă presată din carne de curcan. În zona noastră, partea de nord a Moldovei, cârnații sunt foarte apreciați și se află printre produsele cele mai căutate de anul acesta. Acest lucru a condus la o creștere a producției de la o lună la alta pentru acest sortiment de produse”, a afirmat Marius Lungu, director de producție Fabrica de Fum.
Pentru 2021, compania are în pregătire produse noi. Acestea sunt pregătite din ingrediente de calitate și au un gust inconfundabil, dat fiind faptul că sunt o reinterpretare a preparatelor tradiționale românești. Fiecare produs realizat de Fabrica de Fum are o condimentație unică, realizată după rețete proprii.
Compania are ca principală piață de desfacere orașul Iași, unde produsele, în special cele din carne de porc, sunt listate în magazine de cartier. În egală măsură, produsele Fabrica de Fum se găsesc și pe rafturile băcăniilor de lux, care comercializează produse variate, cum sunt cele din carne de curcan, rață, oaie sau pasăre. Fabrica de Fum colaborează cu mai multe băcănii din țară, din orașele București, Cluj, Constanța, Galați, dar și cu platforme online precum Real Food, All Farm, Băcănia Bolloga, Băcănia Tei, Foodicious, Roade și Merinde, Nord Hub.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz