Era biletelor de avion ieftine se încheie. Anunțul făcut de una din cele mai mari companii aeriene
Reading Time: 2 minute„Era biletului de 10 euro s-a încheiat”, a transmis directorul executiv Michael O’Leary. Astfel, biletul mediu al zborurilor companiei aeriene Ryanair vor crește de la aproximativ 40 de euro, cât a fost anul trecut, la 50 de euro, în următorii cinci ani.
Șeful Ryanair a mai spus că, în următorii cinci ani, nu vor mai fi tarife promoționale de un euro, 0,99 euro sau 9,99 euro.
Michael O’Leary s-a declarat optimist, spunând că nu crede că oamenii vor renunța la transportul aerian. În ciuda creșterii costului vieții, se așteaptă ca pasagerii să caute opțiuni cu costuri mai mici, mai degrabă decât să reducă zborurile. „Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la prețuri”, a adăugat Michael O’Leary.
În momentul de față, zborurile comerciale reprezintă circa 2,4% din emisiile globale de CO2, iar sectorul se confruntă cu presiuni pentru a-și reduce impactul asupra climei, inclusiv campanii pentru a convinge oamenii să treacă la călătoriile feroviare și rutiere.
Totuși, O’Leary spune că transportul rutier și transportul maritim contribuie mai mult la emisiile de CO2 în genera. El a spus că accentul pe reducerea emisiilor provenite de la călătoriile aeriene este „deplasat” și a menționat că Ryanair investește în avioane mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.
Pe lângă creșterea prețurilor la biletele de avion, călătorii s-au confruntat, în ultimele luni, și cu anularea multor zboruri. Mii de curse aeriene în Europa au fost amânate sau chiar anulate din cauza lipsei de personal și cererii mari. La haosul de pe aeroporturi au contribuit și grevele tot mai dese, dar și problemele cu bagajele pierdute ori cu documentele de călătorie.
Aeroportul Otopeni, cel mai mare din România, a înregistrat, de la începutul anului și până în luna iulie, peste șapte mii de întârzieri și aproape 300 de zboruri anulate anulate. Potrivit datelor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în prima săptămână din luna iulie au fost înregistrate aproape 1000 de zboruri întârziate şi 56 de curse anulate.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz