Elrond devine prima rețea blockchain din Europa cu emisii negative de dioxid de carbon
Reading Time: 2 minuteElrond, compania românească aflată în fruntea unui nou val de inovație în domeniul tehnologiei ce vizează performanțe ridicate și eficiență energetică, în conformitate cu planul de mediu al Uniunii Europene, a anunțat că rețeaua blockchain pe care o dezvoltă a devenit “carbon-negative”.
Tranzacții cu impact pozitiv
Acest lucru este posibil prin compensarea unei cantități mai mari de dioxid de carbon decât cea pentru care este responsabilă prin consumul de energie electrică și activitățile de operare și dezvoltare. Fiecare tranzacție Maiar, NFT sau produs DeFi pe rețeaua Elrond are un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.
“Abilitatea omenirii de a progresa dincolo de ce credeam că este cu putință poate continua doar dacă suntem conștienți de impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător și generațiilor ce vor veni. Schimbarea climei este o provocare globală cât se poate de serioasă, una pe care o putem rezolva decisiv dacă acționăm imediat.” a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond.
Tranzacții care consumă
Tehnologia blockchain a fost concepută ca o soluție pentru problemele complexe ale economiei. Insă cele mai populare implementări ale aceste tehnologii sunt extrem de ineficiente din punct de vedere energetic. Rețele precum Bitcoin sau Ethereum pot procesa doar 7-25 de tranzacții pe secundă, o fracțiune minusculă din nevoile tranzacționale ale internetului, având însă un consum energetic comparabil cu o țară de dimensiuni medii.
La polul opus se afla rețeaua Elrond, a cărei capacitate curentă de 15.000 de tranzacții pe secundă, care poate crește în același timp cu cererea de performanță suplimentară la peste 100.000 tranzacții pe secundă, și care are un consum energetic foarte redus – energia necesară procesării unei tranzacții pe Elrond este de până la 6 milioane de ori mai mică decât consumă o tranzacție Bitcoin.
Parteneriat cu Offsetra
Elrond a intrat într-un parteneriat cu Offsetra pentru a fi permanent înaintea amprentei sale de carbon cu ajutorul investițiilor în proiecte de sustenabilitate.
Experții în sustenabilitate ai companiei Offsetra au efectuat astfel o analiză riguroasă a emisiilor asociate blockchain-ului Elrond prin măsurarea consumului energetic a mai mult de 5.000 de servere din 30 de țări de pe 6 continente, a rețelei de date și impactul adițional generat de activitățile de dezvoltare și operare.
Amprenta observată de 6 milioane de kilograme de dioxid de carbon a fost apoi negată prin retragerea de unități de carbon asociate unor emisii de 7,4 milioane de kilograme de dioxid de carbon, generând astfel un impact pozitiv asupra mediului înconjurător de 25%.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz