Stiri

Electrolux România organizează ateliere de nutriție pentru 2400 elevi

Reading Time: 3 minute

Electrolux România continuă și anul acesta programul educațional Food Heroes în școlile din România, un demers prin care compania promovează alimentația sustenabilă și reducerea risipei alimentare în rândul elevilor. Ajuns la a 4-a ediție pe plan local, programul presupune derularea unor lecții teoretice și ateliere interactive, susținute de Chef Liviu Lambrino și Chef Paul Siserman împreună cu angajați ai companiei. În total, în cele două etape derulate anul acesta, 2400 de elevi învață ce înseamnă diversitatea în farfurie, nutriția echilibrată, precum și siguranța și durabilitatea alimentelor.

Potrivit unui raport al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), la nivel mondial, gospodăriile risipesc peste 1 miliard de mese pe zi, generându-se aproximativ 1,05 miliarde de tone de deșeuri alimentare. Unul dintre obiectivele la nivel grupului Electrolux este de a face din alimentația sustenabilă alegerea preferată a consumatorilor, iar un prim demers important în această direcție este educarea consumatorilor cu privire la alegerile alimentare și a modului cum pot reduce risipa alimentară în propriile locuințe.

Inițiativa educațională Food Heroes își propune să promoveze o serie de obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor. Consumul alimentelor care au o amprentă de carbon mică, precum și creșterea aportului de fructe și legumele în locul gustărilor nesănătoase sunt câteva obiceiuri care pot genera o schimbare în comportamentul lor.


Și în cea de-a patra ediție a programului Food Heroes, Electrolux România propune o serie de ateliere teoretice și practice, adaptate vârstei participanților. În sesiunile teoretice, susținute de angajații companiei, elevii află informații despre cum pot avea grijă de resursele planetei și cum pot contribui individual la protejarea mediul înconjurător, evitând risipa alimentară. În completare, Chef Liviu Lambrino și Chef Paul Siserman susțin o serie de demo cooking-uri cu gustări pe bază de fructe și legume.

Anul acesta, programul are loc în două etape. În ediția din primăvara acestui an, circa 1.200 de elevi cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani, din București și Cluj, au devenit adevărați Eroi ai Alimentației. Etapa a doua se desfășoară în cadrul inițiative globale Electrolux Food Foundation cu ocazia World Food Day (Ziua Internațională a Alimentației) de a acționa ca o comunitate globală pentru a facilita accesul tuturor la suficiente alimente, cât mai diverse, hrănitoare și sigure. Astfel, echipa Electrolux Romania alături de Chef Liviu Lambrino și Chef Paul Siserman se alătură celor 300 de angajați Electrolux la nivelul Grupului pentru a educa peste 13,000 de copii în toată lumea. În Romania se derulează în prezent sesiuni în școlile din București și Cluj-Napoca, în care participă 1200 de copii.

„Obiceiurile alimentare durabile sunt esenţiale pentru sănătatea noastră, dar și pentru sănătatea planetei noastre. Programul Food Heroes este o inițiativă la nivel global care de peste 3 ani este implementată și la nivel local alături de colegii noștri și partenerii cu care colaborăm și cărora le mulțumim pentru implicare. Pentru noi, Electrolux Romania, este un proiect valoros pentru că își aduce contribuția la formarea generațiilor viitoare, prin adoptarea unor obiceiuri alimentare sustenabile, devenind astfel ambasadori ai schimbării pozitive pentru planetă”, a declarat Teodora Juravle, Director de Marketing Electrolux România.

De peste trei ani, Electrolux România se implică în educarea elevilor români cu privire la importanța unui consum echilibrat de alimente, alături de voluntarii AIESEC. Până la acest moment, 6360 de elevi din 28 de școli au participat la cele 230 de ateliere organizate de către Electrolux România.

Programul Food Heroes, dezvoltat la nivel global de Fundația Electrolux, are ca scop educarea tinerilor cu privire la alimentația sănătoasă și sustenabilă. Mai mult, programul contribuie activ la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă pentru 2030 ale ONU, evidențiind angajamentul Electrolux de a crea un viitor mai sustenabil și mai sănătos pentru toți.

Cristi Dorombach

Recent Posts

Boon, un start-up românesc, aduce economia circulară în companii

Boon, un start-up inovator fondat în România, anunță lansarea oficială a platformei sale, care îmbină comerțul între colegi cu susținerea…

2 ore ago

Zilele Biz 2024: Cum se consolidează dinastiile de business și care este rolul meritocrației în reușita antreprenorială

Afaceri rămase în familie, afaceri între frați, între părinți și copii, toate cu un numitor comun: meritocrația. Să construiești un…

2 ore ago

20 de jurați vor decide care sunt cele mai inovatoare startup-uri de tehnologie la prima ediție a Romania Startup Awards

20 dintre cei mai cunoscuți investitori și experți în tehnologie & dezvoltare de business din România vor decide care sunt…

2 ore ago

Efectul Black Friday: „Până la finalul zilei, epuizasem 10% din stocul pentru un an întreg”

La primul eMAG Black Friday la care au participat, în 2018, Daniel Blaga și echipa Zoopie credeau că sunt gata…

4 ore ago

Cel mai bun instrument pentru era AI: cum să vă alegeți laptopul potrivit

Anul acesta, accentul se pune tot mai mult pe valorificarea inteligenței artificiale (AI) pentru creșterea productivității, iar peisajul calculatoarelor personale…

5 ore ago

Silvia Ion, Horeca Insight: „Ne dorim să extindem expoziția cu o componentă internațională mai puternică”

Silvia Ion, Managing Partner, Horeca Insight și co-organizator Food Service & Hospitality Expo ne-a vorbit despre noutățile pe care le…

5 ore ago