eduKiwi School: proiect de educație cu o investiție totală de 1 milion de euro
Reading Time: 3 minutePlatforma online de cursuri eduKiwi lansează proiectul eduKiwi School, aplicație în care va investi 1 milion de euro cu scopul să fie utilizată de 300.000 de elevi din România.
„În ultimii patru ani, eduKiwi a ajutat în mod special adulții. Acum, prin eduKiwi School ne propunem să ajutăm noua generație de tineri să aibă acces la o educație oferită de cei mai buni profesori din România. Pentru a reuși să oferim o educație mai bună noii generații, proiectul eduKiwi School va avea ca scop principal unirea celor trei poli importanți: elevii, părinții și profesorii. Ne vom ocupa să satisfacem nevoia fiecărei părți și să îmbunătățim modul de comunicare și relaționare dintre aceștia.”
Doru Pelivan, CEO și cofondator eduKiwi
eduKiwi School va lansa o aplicație educativă și interactivă, care va folosi cele mai noi tehnologii și principii educaționale adaptate tendințelor internaționale, ușor de folosit de elevi, părinți și profesori. În aplicație, eduKiwi School va avea cursuri, care însumate vor avea peste 2.000 de ore de conținut video, înregistrate împreuna cu profesori din întreaga țară.
Cursurile vor cuprinde aproape integral materia din programa claselor V-XII, iar elevii înscriși pe platformă vor avea acces la cursuri de dezvoltare personală, educație financiară și de educație sexuală.
Cofondatorii eduKiwi School sunt Doru Pelivan și Mihai Pegulescu. Doru Pelivan este antreprenor cu experiență de 15 ani, care a dezvoltat proiecte în domenii precum wellness, construcții, marketing online și eLearning. Mihai Pegulescu, antreprenor cu 13 ani de experiență, a lansat proiecte proprii în domeniul ospitalității, restaurantelor și al evenimentelor, în Timișoara. De asemenea, în ultimii trei ani s-a specializat pe zona de dezvoltare de aplicații și tehnologii web.
Ce lipsește în educație?
Conform eduKiwi, în educația unui tânăr există trei factori importanți care îi influențează educația: părintele, profesorul și elevul. Studiile arată că peste 90% din elevii României nu au acces la profesori buni, determinați să se implice 100% în dezvoltarea elevilor, oameni care să le fie cu adevărat mentori.
Un studiu eduKiwi realizat în rândul a 2.539 de români (1.531 de părinți, 541 de profesori și 467 de elevi), dintre care 210 au fost interviuri individuale, arată că 63,4% dintre profesori sunt deschiși să predea online elevilor. Potrivit studiului eduKiwi, 47,8% dintre elevi afirmă că nu le place fizica, 43,4% spun că nu le place chimia, 34,3% răspund că nu preferă matematica și 23,2% au spus că nu preferă istoria.
Studiul eduKiwi arată că problemele elevilor cu o materie sau alta nu au legătură cu subiectul în sine, ci cu profesorul care predă materia respectivă. Dacă elevii rezonează cu profesorul, ei vor fi mult mai înclinați să le și placă materia respectivă și să o învețe cu drag. În același timp, dacă elevii nu au acces la un profesor care să le predea materia într-un mod captivant, aceștia vor ajunge să nu îi intereseze materia și se vor concentra pe altceva.
Dintr-un motiv sau altul, deseori elevilor nu le place de profesorul care le predă respectivul subiect, iar sistemul actual de învățământ nu are un proces prin care să le atribuie profesorul adecvat. De aici apar numeroase probleme în procesul educațional și de dezvoltare al elevilor.
De asemenea, un alt punct important este faptul că elevii au nevoie de numeroase informații care nu le sunt predate în sistemul clasic de învățământ. Copiii nu învață la școală cum să își scrie un CV, ce înseamnă o comunicare eficientă cu familia sau partenerul de viață, ce este vocația, cum se deschide un SRL, educație financiară și multe alte lucruri care le-ar fi cu adevărat folositoare în viața reală, după terminarea școlii.
Provocarea principală a profesorilor buni este faptul că au ajuns să fie devalorizați în sistemul actual, pentru că acesta nu mai performează cum ar trebui. De asemenea, un impediment major este faptul că un profesor poate preda 30 de ani în sistemul de învățământ fără să vadă cum predă alt profesor. Practic, nu are de unde să se inspire pentru a se îmbunătăți.
eduKiwi a generat în anul 2021 venituri de 1,8 milioane de euro. Platforma a fost lansată oficial în 2019 şi cuprinde o serie de cursuri atât pe zona de business şi marketing, cât şi pe zona de dezvoltare personală.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz