Compania Edenred va emite vouchere de vacanta atat in format clasic, pe hartie, cat si electronic, pe card. Acestea vor purta numele de “Ticket Vacanta” si vor putea fi folosite in paralel
Companiile si institutiile publice vor putea oferi fiecarui angajat vouchere de vacanta in valoare de pana la sase salarii minime brute pe economie, adica 6.300 de lei pe an per angajat. Fata de primele de vacanta pentru care, atat angajatii, cat si angajatorii platesc impozite si contributii sociale ce ajung pana la 80% din suma bruta totala, voucherele de vacanta au avantaje semnificative, nefiind impozitate decat cu 16% – impozit pe venitul salarial. Conform legii si normelor sale de aplicare, voucherele de vacanta vor inlocui toate primele de vacanta atat in companiile private, cat si in institutiile publice.
Voucherele de vacanta vor intra in curand in portofelele angajatilor romani, dupa mai multe luni de asteptare. Dupa ce Legea voucherelor de vacanta a fost adoptata la finele lunii iunie, la sfarsitul acestei luni au fost aprobate si normele de aplicare a legislatiei privind acordarea voucherelor de vacanta angajatilor din sistemul privat si bugetar.
“Salutam acest proiect legislativ, care permite acordarea unui beneficiu extra-salarial indelung asteptat de angajati, de angajatori, precum si de operatorii din sectorul turistic din Romania. Voucherele de vacanta vor avea un impact puternic in cresterea puterii de cumparare si a calitatii vietii salariatilor, care isi vor putea permite mult mai usor sa se bucure de vacante si de odihna absolut necesara. In acelasi timp, stim ca voucherele de vacanta sunt o parghie foarte eficienta pentru revigorarea turismului romanesc, ele putand fi cheltuite doar in unitatile turistice din Romania”, spune Vianney du Parc, General Manager al Edenred Romania.
Aparitia voucherelor de vacanta, care vor inlocui primele de vacanta acordate si in sectorul public, si in cel privat, va avea un impact foarte puternic de revigorare a turismului romanesc. Potrivit directorului general al Edenred Romania, in functie de ritmul in care companiile si institutiile publice din Romania vor incepe sa acorde salariatilor vouchere de vacanta, valoarea acestei piete ar putea ajunge la 300 – 400 de milioane de euro anual, in primii ani de aplicare a legii. Vianney du Parc adauga ca toate aceste sume vor fi cheltuite in turismul romanesc, ceea ce nu se intampla cu primele de vacanta acordate in numerar.
A 14-a ediție de Black Friday la eMAG a stabilit noi recorduri, când peste 647.000 de clienți au comandat 3,2…
Cea de-a 14-a ediție de Black Friday la eMAG a depășit toate estimările. Până la ora 19:30, 566.000 de clienți…
Hidroconstrucția, cel mai mare antreprenor român în domeniul construcțiilor hidroenergetice, anunță că se indreaptă pe drumul spre redresare prin definirea…
PayU GPO România, unul din principalii procesatori de plăți online a organizat și anul acesta, de Black Friday, un eveniment…
După primele trei ore de la startul celui mai mare Black Friday de până acum din cei 14 ani de…
De la 1 octombrie 2024, Simona Fîrtat a revenit în România, pentru a prelua funcția de Corporate Affairs and Engagement…