Echipa McCann Worldgroup România este în finala cele de-a doua ediții a Hackathon Change for Good, competiție organizată de Huge, Amazon și Earth Day Network în cadrul Festivalului Cannes Lions.
Ce înseamnă Change for Good?
Change for Good îi provoacă pe creativi să aducă soluții inovatoare pentru rezolvarea unor probleme globale cu ajutorul tehnologiei. Dacă anul trecut tema competiției a fost săracia și egaliatea între sexe, la ediția de anul acesta, în parteneriat cu Earth Day Network, organizatorii aduc în prim plan problemele planetei și situația precara în care se află ecosistemul.
Peste 50 de echipe din toata lumea s-au înscris în competiție, însă doar 6 au ajuns în finala concursului și au fost invitate să-și prezinte ideile în cadrul festivalului Cannes Lions 2019.
Printre echipele finaliste se numară, în premieră, și o echipă McCann Worldgroup România, formata din creativi și strategi McCann București și MRM//McCann Romania: Alex Budin (Head of Technology MRM//McCann România), Ruxandra Papuc (Group Creative Director, McCann București), Alecsandra Popa (Senior Copywriter, McCann București), Bugan Ștefania (Strategic Planner, McCann București), Simina Florea (Copywriter, McCann București)
Propunerea acestora încorporează elemente de gaming și monitorizare în timp real care aduc împreună oameni obișnuiți și cercetători, într-un efort comun pentru protejarea insectelor pe cale de dispariție.
Echipa din România și celelate echipe finaliste – Rehab Uk, VML Y&R, ACG Hungary, Wunder Canada și Dentsu Jayme Syfu – vor petrece o săptămână în Cannes, alături de experți de la companiile Amazon și Huge și alături de influenceri globali, vor participa la sesiuni de hacking, își vor prezenta propunerea și o vor dezvolta împreună cu mentorii programului.
Pe durata celor 5 zile de competitie, echipa din România va documenta întreaga experiență în 5 episoade care vor fi difuzate zilnic, între 18 si 22 iunie, pe site-ul revistabiz.ro și pe pagina de Facebook McCann Worldgroup România.
“E probabil cel mai ambițios proiect pe care l-am demarat vreodată. Vorbim despre salvarea insectelor fără de care întreg ecosistemul se poate da peste cap. Și vorbim despre un prototip funcțional care poate să aducă la un loc datele necesare cercetării și contributia fiecărei persoane la asta prin intermediul tehnologiei puse la dispozitie de Amazon AWS. Practic, ceea ce propunem este o democratizare a cercetării folosind componente de agregare de date, Amazon Alexa și gaming. Toată lumea vorbește de Smart Homes, noi credem că este momentul să vorbim și de Smart Gardens. Suntem deopotrivă încântați și intimidați de amploarea proiectului. Fingers crossed for the bugs&bees!”, spun Alex Budin, Head of Technology MRM//McCann România și Ruxandra Papuc, Group Creative Director McCann București.
Ideea câștigătoare va fi finanțată, dezvoltată și implementată la nivel global de Amazon Web Services, Amazon Alexa, Global Citizen și Huge, începând din septembrie 2019.
În contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare din România, TikTok își reafirmă angajamentul de a proteja integritatea procesului electoral și de…
PPC Renewables începe faza de construcție a trei noi parcuri eoliene în Grecia, cu o capacitate totală de aproximativ 100…
Xiaomi lanseaza în România noile Xiaomi Smart Band 9 Pro și Xiaomi Smart Band 9 Active, dispozitive portabile concepute pentru…
AROBS Engineering a început faza de testare a dispozitivelor prototip AlertBox, care conectează două rețele globale de sateliți (Starlink și…
Avon, unul dintre principalii jucători globali din industria frumuseții, își continuă angajamentul de a inova și inaugurează propriul concept store,…
Fondatorii Revolut, Nik Storonsky și Vlad Yatsenko, au făcut cunoscute vineri, pe scena evenimentului The Revolutionaries organizat la Londra, principalele…