Durex donează 10% din vânzările pe două luni pentru lupta contra HIV
Reading Time: 2 minuteDurex donează 10% din valoarea vânzărilor de realizate în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2020 pentru a susține lupta împotriva HIV. Produsele care fac parte din campanie sunt: Durex Feel Thin, Durex Feel Thin Slim Fit, Durex Feel Thin XXL, Durex Feel Ultra Thin și Durex Feel Intimate
Anul trecut, campania similară inițiată de Durex, împreună cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), a strâns 80.000 de euro, din care s-au achiziționat 8000 de teste HIV (+Hep. B, Hep.C si Sifilis) cu depistare rapidă a infecțiiIor, iar o parte din suma donată a fost alocată planului deschiderii a două noi centre de testare, în Cluj și București.
Peste 16.000 de români trăiesc cu HIV iar numărul acestora crește anual cu câte aproximativ 800 de cazuri noi. România se află în topul țărilor europene cu cea mai mare rată a infecțiilor HIV diagnosticate târziu (60% dintre cazuri diagnosticate târziu raportat la o medie europeană de 50%).
“Rezultatele campaniei de anul trecut ne-au bucurat și ne-au încurajat să continuăm alături de români lupta împotriva infecției cu HIV. Ne dorim ca și în acest an să avem același ecou și să sporim valoarea donației (10% din valoarea vânzărilor pachetelor roșii Durex), iar în parteneriat cu ARAS să o redirecționăm către centrele de testare din țară pentru depistarea rapidă a infecției” a declarat Roxana Tisăianu, Director General Reckitt Benckiser South Eastern Europe.
”Trăim vremuri pline de incertitudine în ceea ce privește sănătatea, asemănătoare cu cele pe care le-am trăit acum 30 de ani în legătură cu HIV, și cred că acum înțelegem cu toții mai bine importanța testării. În primele 6 luni ale lui 2020 s-au realizat la nivel național cu 75% mai puține teste HIV, față de aceeași perioada a anului precedent, un lucru care ne îngrijorează și care poate încetini lupta împotriva HIV. Datorită campaniei Durex de anul trecut, în centrele ARAS se vor putea testa cu 2000 de persoane în plus pentru HIV, un pas în față către stoparea pandemiei de HIV.” Mihai Lixandru, Manager Proiect ARAS.
La nivel mondial, virusul HIV afectează în lume 38 milioane de oameni.
Transmisibil prin contact sexual neprotejat și prin sânge (folosirea la comun a seringilor, a obiectelor ascuțite sau tăioase etc.), HIV, virusul imunodeficienței umane, atacă sistemul de apărare al organismului până când persoana infectată ajunge din ce în ce mai sensibilă faţă de alte infecţii și boli ce pot deveni letale. HIV este o infecţie cronică, deci permanentă, dar care, cu tratament, poate fi ținută sub control.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz