Companii MarComm Stiri

Du-te cu becurile arse într-un centru Recolamp și poți ajuta o familie prin Banca de Alimente

12 iun. 2020 2 min

Du-te cu becurile arse într-un centru Recolamp și poți ajuta o familie prin Banca de Alimente

Reading Time: 2 minute

”În contextul pandemiei COVID-19, au scăzut cantitățile de deșeuri colectate în mediul instituțional și corporate și a crescut consumul de energie electrică, ambele ca urmare a deciziei de a se lucra de acasă pe cât posibil în această perioadă. Astfel, și cantitatea de deșeuri de echipamente de iluminat generată de consumatorii casnici a crescut,” spune Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp. 

”E o situație fără precedent, cu urmări în viitorul apropiat și îndepărtat, și trebuie să facem un efort comun pentru a stabiliza lucrurile.” 

În acest sens, în perioada 12 iunie – 31 august, la fiecare 300 de becuri colectate selectiv la punctele de colectare Recolamp, asociația va dona 90 de lei către Crucea Roșie Română, suma necesară unei familii pentru a-și asigura alimentele de bază timp de o lună.

Anca Lupusavei director de marketing al Recolamp

Inițiativa poartă denumirea de ”Transformă deșeurile în energie!” și este o campanie de responsabilitate socială și de colectare selectivă a deșeurilor din echipamente de iluminat, prin care becurile arse colectate selectiv capătă valoare, pentru susținerea unor cauze sociale. Primul proiect susținut este ”Banca de Alimente”, inițiat de Crucea Roșie Română cu mai mult de 10 ani în urmă.

”Banca de Alimente este proiectul prin care Crucea Roșie Română ajută persoanele vulnerabile să aibă acces la alimentele de bază necesare pentru aproximativ o lună. Din păcate, în România, 40% din populație trăiește sub nivelul pragului de sărăcie,” declară Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română. 

CR vizual campanie

Pentru mai multă transparență și informare în timp real, Recolamp a dezvoltat pentru această campanie pe www.recolamp.ro un calculator de deșeuri ce arată cantitatea actualizată de becuri colectate în România, la cele peste 2.000 de puncte de colectare selectivă destinate utilizatorilor casnici disponibile la nivel național. Utilizatorii care vor să recicleze becurile arse pot să descarce aplicația ColțVerde și să găsească pe harta punctelor de colectare cele mai apropiate centre comerciale mari, lanțuri de magazine sau magazine de tipul do it yourself, precum și programul lor de lucru. Aplicația poate fi descărcată din App Store și Google Play.

Foto: © Alena A | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: