Asociatia Incubatorul Social aniverseaza doi ani de activitate in care a ajutat peste 200 de tineri institutionalizati.
In Romania, doar unul din 40 de tineri care parasesc centrele de plasament ajunge sa se angajeze legal, principalele motive fiind ca cei mai multi dintre acestia nu au o calificare sau o educatie consolidata, nici abilitati sociale dezvoltate, in conditiile unei piete a muncii competitive si a lipsei increderii din partea angajatorilor.
Asociatia Incubatorul Social si-a propus sa schimbe aceasta cifra si a lansat, in urma cu doi ani, programul „Un viitor normal pentru tinerii orfani”, care a ajutat in aceasta perioada peste 200 de tineri institutionalizati. Ei beneficiaza de consiliere vocationala si psihologica, participa la ateliere de dezvoltare personala si urmeaza cursuri si stagii de pregatire profesionala. Toti participantii implicati in program sunt ajutati sa isi gaseasca un loc de munca dupa finalizarea perioadei de pregatire educationala si profesionala.
Pana acum, 32 de tineri care au parasit orfelinatul si-au gasit un job cu ajutorul specialistilor si al voluntarilor Incubator Social.
Pe langa programul principal, asociatia a lansat si patru intreprinderi sociale – un atelier de croitorie si unul de tamplarie, un atelier de reciclare si o scoala de training. Toate veniturile obtinute se indreapta exclusiv catre programul de integrare sociala a tinerilor institutionalizati. In plus, atelierul de croitorie a permis initierea in meseria de croitor a 18 dintre tinerii asociatiei .
Asociatia Incubatorul Social a aniversat doi ani de eforturi pentru integrarea socio-economica a tinerilor care trebuie sa paraseasca centrele de plasament si, cu aceasta ocazie, anunta lansarea campaniei de direct debit. Pe langa directionarea a 2% din impozitul pe venit, oricine poate ajuta tinerii institutionalizati printr-o donatie lunara catre programele asociatiei, prin direct debit.
“Ultimii doi ani au reprezentat un drum greu, insa plin de satisfactii. Raluca P (19 ani), unul dintre tinerii pe care i-am mentionat, a gasit un loc de munca cu ajutorul nostru si acum se ocupa de comunicare si organizare de evenimente. Alex C (19 ani) este un alt exemplu cu care ne mandrim: dupa ce a promovat examenul de bacalaureat in urma meditatiilor oferite de voluntarii nostri la limba romana, a intrat la Politehnica cu o bursa de merit. Pe langa multumirea tinerilor, primim reactii pozitive si din partea angajatorilor, care ne solicita sa le recomandam si alti copii implicati in programele noastre”, spune Ionut Pascu, presedintele Asociatiei Social Incubator.
Edenred, în colaborare cu Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), lansează “Țara lui Mai Bine”, primul proiect…
Fondatorii ar trebui să se concentreze pe obținerea de venituri, mai degrabă decât pe creșterea cu orice preț și ar…
Agridrone România, un start-up specializat în distribuția și consilierea pentru achiziția dronelor agricole, anunță cu mândrie că a fost desemnat…
Consumatorii români caută din ce în ce mai mult o experiență de cumpărături online mai bogată, personalizată și inovatoare atunci…
Internetics, festival de tradiție organizat de The Institute încă din 2001, a devenit o scenă de referință pentru performanțele și…
Angela Galeța, director al Fundației Vodafone România a vorbit, pe scena Zilelor Biz, la conferința de sustenabilitate din data de…