Antreprenori

Doctor Business: Cu afacerea la doctor

Reading Time: 3 minute

Alice Ionescu, fondatoarea doctorbusiness.ro, o aplicație care traduce în cinci secunde o balanță contabilă într-un raport de analiză financiară personalizat pe cifrele firmei ne-a oferit mai multe detalii despre cum îi poate ajuta aplicația doctorbusiness.ro pe antreprenorii aflați la început de drum.

Ne puteți spune câteva cuvinte despre cum funcționează aplicatia doctorbusiness.ro?

Aplicația doctorbusiness.ro este singura aplicație care traduce în cinci secunde o balanță contabilă într-un raport de analiză financiară personalizat pe cifrele firmei.

Este foarte simplu de utilizat: te loghezi în aplicație, încarci balanța și primești raportul.

Raportul cuprinde cinci capitole în care sunt tratate de la ansamblu la detaliu informații despre:

  •  performanța vânzărilor și a profitabilității
  • drumul de la vânzări la profit și unde se cheltuie cei mai mulți bani,
  • diferența dintre profitul din balanță și cash-ul din bancă,
  • un diagnostic al stării de sănătate al firmei, concretizat printr-un set de indicatori financiari de performanță și de echilibru financiar,
  • o oglindă a patrimoniului și a surselor de finanțare al acestuia.
  • în ultimul capitol sunt prezente câteva obiceiuri pe care un antreprenor ar trebui să le aibă în fiecare lună pentru menținerea cash-ului.

Raportul este presărat cu recomandări, clarificări și detalii care să ducă la o înțelegere cât mai bună a situației financiare și a soluțiilor de implementat pentru diversele cauze de deteriorare a cash-ului.

Care sunt beneficiile utilizării aplicatiei Doctor Business?

Beneficiile sunt date de faptul că primești în cel mai scurt timp o imagine structurată și relevantă a situației financiare, poți vedea care sunt vulnerabilitățile afacerii și ce poți face pentru îmbunătățirea lor. Un antreprenor informat va lua decizii mai bune.

Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim că un analist financiar este o resursă scumpă și inaccesibilă pentru un antreprenor la început de drum, și atunci, această aplicație vine în întâmpinarea tuturor anreprenorilor, indiferent de posibilitățile financiare actuale.

De ce este important un astfel de serviciu pentru antreprenori și cum îi poate ajuta?

Antreprenorii au nevoie să știe care este performanța reală comparativ cu planurile inițiale, care le sunt vulnerabilitățile, pe unde pierd bani, de ce profitul nu s-a transformat în cash, care este valoarea companiei, care este echilibrul financiar și de ce banca le-a refuzat cererea de finanțare. Antreprenorii au nevoie de un set de informații manageriale care să îi ajute în deciziile zilnice.

Doctorbusiness.ro oferă aceste informații, dar și recomandări pentru redresare sau pentru o mai bună performanță. Practic, face o radiografie la zi și recomandă și un tratament.

Când și cum a luat naștere ideea din spatele Doctor Business și care sunt planurile pe care le aveți?

Ideea doctorbusiness.ro a luat naștere cu trei ani în urmă, însă cu adevărat am început să mă concentrez pe realizarea ei în anul 2021. Și s-a concretizat în 25 decembrie 2021.

Îmi doresc ca doctorbusiness.ro să fie cel mai util și la îndemână instrument pentru cunoașterea și înțelegerea situației financiare. Deciziile bune se iau atunci când ești informat.

Cum a fost primit Doctor Business de antreprenorii români?

Doctorbusiness.ro are două luni de funcționare. Încă nu este foarte cunoscut în rândul antreprenorilor români. Însă cei care au intrat și au încărcat o balanță în aplicație, după ce au citit raportul m-au contactat și mi-au dat un feedback foarte bun. Era nevoie de așa ceva în piață. Întotdeauna îi întreb „cu ce te-a ajutat”, iar răspunsurile sunt diferite, în funcție de tipul și mărimea afacerii, în funcție de cunoștințele pe care antreprenorii le au în zona economică sau de răspunsurile pe care le-au primit până acum la întrebările lor.

Cât de educați financiar suntem noi ca popor?

Am constatat cu încântare că există acum în școli ore de educație financiară pentru elevi. Și sper să aibă un ecou pozitiv această inițiativă. Școlile de antreprenoriat sunt prezente din ce în ce mai mult în România însă accesul la ele se face în funcție de dorința, implicarea și puterea financiară a antreprenorului. Din experiența anilor de analiză financiară cu antreprenori și firme din multe arii de business, am constatat că încă sunt antreprenori care urmăresc doar cifra de afaceri sau încasările firmei, ignorând sau neputând accesa alte informații cu privire la business-ul lor.

Acesta este și motivul pentru care raportul de analiză financiară este unul amplu, cu multe explicații, iar abordarea pe care o am este una prietenoasă, într-un limbaj care să facă ușor de înțeles anumiți termeni financiari.

Sunt convinsă că doctorbusiness.ro va schimba cumva percepția antreprenorilor despre importanța cunoașterii situației financiare.

Ovidiu Neagoe

View Comments

  • De vreo 2 sapatamni suntem bombardati de mesaje spam de catre aceasta doamna/companie. Functia de dezabonare nu are niciun efect, poate doar primesti mai multe. Acum ca stiu impotriva cui sa fac plangerea, nu voi intarzia s-o fac!

Recent Posts

Vinoteca Românească: Cum a salvat o investiție de 500.000 euro unele dintre cele mai vechi vinuri ale României

Vinoteca Românească și-a propus conservarea și popularizarea vinurilor românești, reușind să creeze un adevărat tezaur al vinificației românești. Totul a…

o oră ago

Kostas Salvaras, noul Area Vice President South-East Europe Cluster al Philip Morris International

De la începutul lunii septembrie, Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Kostas Salvaras în funcția de Area Vice President…

2 ore ago

Primul hub de longevitate din România s-a deschis la București, după o investiție de peste un milion de euro

Expand Labs marchează o premieră în România prin deschiderea primului hub dedicat sănătății preventive, longevității și biohacking-ului Noul spațiu oferă…

4 ore ago

E.ON România și Asociația Zi de BINE colaborează pentru prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor

E.ON România și Asociația Zi de BINE își unesc forțele în vederea prevenirii consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor…

5 ore ago

Lidl continuă proiectul Pâine și Mâine derulat de World Vision România

În perioada sărbătorilor de iarnă, Lidl România continuă tradiția de a transforma bucuria dăruirii într-un sprijin real pentru copiii din…

5 ore ago

7 factori pe care investitorii români la bursă trebuie să îi ia în considerare în noiembrie-decembrie

Pe măsură ce anul se apropie de final, piețele de capital globale și performanțele companiilor vor resimți influența mai multor…

6 ore ago