Doar un pas de la Internet of Things la noi riscuri cibernetice
Reading Time: 2 minuteStudiul Allianz subliniaza faptul ca riscurile cibernetice evolueaza dincolo de aspecte ce tin de confidentialitate sau de reputatie. Interconectivitatea aparaturii electronice si a companiilor aduce cu sine noi expuneri la riscuri, intreruperea afacerilor fiind cea mai importanta vulnerabilitate a companiilor).
In cadrul unui nou raport – A Guide to Cyber Risk: Managing The Impact of Increasing Interconnectivity – divizia specializata a Grupului Allianz, Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), se analizeaza ultimele tendinte in ceea ce priveste riscurile cibernetice si pericolele in crestere peste tot in lume. Riscurile cibernetice constituie o amenintare pentru companii si inregistreaza o crestere rapida – doar infractiunile cibernetice costa economia globala aproximativ 445 miliarde de dolari anual, economiile din top 10 suportand jumatate din aceasta suma.
Reglementarile mai dure si noile pericole cibernetice
Constientizarea riscurilor cibernetice si schimbarile legislative vor propulsa asigurarile ciberntice. In timp ce mai putin de 10% dintre companii achizitioneaza la ora actuala polite specifice pentru a se proteja impotriva riscurilor cibernetice, AGCS previzioneaza o crestere la nivel global a nivelului primelor de asigurare pentru produsele ce ofera protectie pentru riscuri cibernetice de la 2 miliarde de dolari anual (valoarea actuala), la peste 20 miliarde de dolari anual in urmatorul deceniu, cu o rata de crestere anuala compusa de peste 20%.
Conectivitatea creaza riscuri
Interconectivitatea aparaturii electronice utilizata zilnic si faptul ca ne bazam din ce in ce mai mult pe tehnologii, ne demonstreaza faptul ca internetul creaza vulnerabilitati. Estimarile sugereaza faptul ca un trillion de dispozitive vor fi conectate pana in anul 2020, iar 50 de miliarde de dispozitive vor face schimb de date zilnic.
Acoperirea riscurilor cibernetice in cadrul unei singure polite
Allianz mai previzioneaza faptul ca sfera de acoperire a asigurarilor cibernetice trebuie sa evolueze, pentru a oferi o acoperire mai larga si mai consistenta, incluzand intreruperea afacerilor si reducand astfel diferenta dintre acoperirile traditionale si cele legate de riscurile cibernetice. Exista un interes din ce in ce mai mare in acest sens printre companiile din telecomunicatii, energie, utilitati si, de asemenea, in randul institutiilor financiare.
Pentru mai multe informatii si pentru a descarca raportul complet accesati: http://www.agcs.allianz.com/assets/PDFs/risk%20bulletins/CyberRiskGuide.pdf
Foto: Dreamstime
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz