BizRemote by certSIGN

Dispozitiv respirator inovator aprobat în Marea Britanie

31 mart. 2020 2 min

Dispozitiv respirator inovator aprobat în Marea Britanie

Reading Time: 2 minute

Un grup de ingineri, cercetători și medici, de la University College din Londra, UCLH și Mercedes Formula One, au dezvoltat un dispozitiv respirator în mai puţin de o săptămână, care le permite pacienţilor infectaţi cu coronavirus să fie trataţi în afara unităţilor de terapie intensivă (ATI) ale spitalelor.

Aparatul, care a fost deja aprobat pentru utilizare în sistemul medical britanic, furnizează oxigen plămânilor fără a mai fi nevoie de folosirea unui ventilator pentru respirație asistată.

4 resized

Noul aparat, cunoscut ca dispozitiv pentru presiune pozitivă continuă în căile aeriene (CPAP), a fost folosit deja în mod intens în spitale din Italia și China pentru a ajuta pacienții care suferă de Covid-19 și care au infecții grave ale sistemului pulmonar să respire mai ușor, atunci când oxigenul nu este de ajuns.

Grupul de cercetare a lucrat nonstop din 18 martie pentru a realiza acest dispozitiv care poate fi produs în masă de diverse fabrici.

Profesorul Mervyn Singer, de la UCL Medicine, a spus că „aceste dispozitive pot salva vieți pentru că asigură ca ventilatoarele, care sunt în prezent o resursă limită, să fie folosite doar pentru cazuri foarte grave.”

Agenţia britanică de reglementare pentru medicamente şi produse sanitare a omologat aparatul, circa 40 de bucăţi fiind deja achiziţionate de University College Hospital şi de încă trei spitale din Londra.

Dacă utilizarea acestor dispozitive va da rezultate bune, Mercedes a anunţat că într-o săptămână poate să înceapă producţia a circa 1.000 de aparate de acest fel pe zi.

Acest dispozitiv ar putea astfel să înlocuiască în unele cazuri ventilatoarele pentru respiraţie asistată, al căror număr limitat a condus la saturarea secţiilor de terapie intensivă în statele cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

În Italia, dispozitivele CPAP se folosesc deja pentru tratarea cazurilor de COVID-19, iar în Lombardia, regiunea italiană cea mai afectată, circa 50% dintre pacienţii care au fost trataţi cu astfel de dispozitive nu au mai avut nevoie de ventilare mecanică, ce se efectuează în unităţile de terapie intensivă şi este mult mai invazivă, întrucât necesită sedarea pacientului.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: