Business Companii Tech

Digitalizarea, noua normalitate. Care sunt softurile indispensabile pentru IMM-uri

5 oct. 2020 2 min

Digitalizarea, noua normalitate. Care sunt softurile indispensabile pentru IMM-uri

Reading Time: 2 minute

Pandemia de coronavirus a stimulat adopția noilor tehnologii într-un ritm mult mai alert decât s-ar fi așteptat oricine, începând cu instituțiile statului și finalizând cu firmele mici și mijlocii. Digitalizarea a fost instrumentul suport care, în ultima jumătate de an, a făcut ca numeroase companii să își mențină afacerile pe linia de plutire.

De altfel, procesele de digitalizare au presupus, în cazul multor companii, schimbarea modelului de operare. Contextul pandemic a accelerat tendințe și a schimbat obiceiuri, a determinat managerii să investească puternic în infrastructura IT și în soluții digitale, fructificând fiecare oportunitate apărută.

Goana după ERP

ERP-ul va fi o soluție tot mai importantă în perioada următoare, în special pentru companiile aflate în plină dezvoltare și în plin proces de digitalizare. Beneficiile acestei soluții sunt numeroase, având în vedere că ERP-ul integrează celor mai importante sisteme într-o singură platformă IT, asigurând acces la toate datele de care angajații au nevoie, pentru a lucra eficient și fără întreruperi. Deși implementarea acestui software presupune o anumită investiție, pe termen lung, compania obține o serie de câștiguri, printre care: eliminarea erorilor din procesele operaționale, eficientizarea activităților, automatizarea lor, precum și accesul rapid la informații.

Numeroase companii au implementate ori se pregătesc să implementeze soft-uri ERP care să le ajute să simplifice funcțiile proceselor de business, să le ofere o mai bună administrare a resurselor financiare și care să permite, totodată, departamentelor interne să stabilească o colaborare mai productivă și eficientă.

“Faptul că angajații au învățat, în această perioadă, să folosească soluții și tehnologii noi, pentru a-și eficientiza activitățile și a fi mai productivi, a fost <<a win-win situation>>. Chiar dacă ne întoarcem către un mod de lucru care echilibrează munca și întâlnirile în persoană cu elemente de work from home, companiile au văzut beneficiile unei soluții digitale și nu se vor întoarce la procesele greoaie de dinainte. Această tendință spre digitalizare se va menține pe termen lung și va fi tot mai accelerată, se vor dezvolta noi soluții de automatizare a proceselor de business”, spune Anca Cîrstoiu, Division Manager Small & Medium Business în cadrul Wizrom Software.

De asemenea, tot mai mulți jucători și-au îndreptat atenția, în ultimele luni, către soluții informatice pentru gestionarea activităților de HR și înregistrarea pontajului. Modulele unor astfel de soluții IT acoperă toate aspectele privind relația angajat-angajator și oferă o imagine de ansamblu asupra resurselor umane din cadrul unei companii.

Nu în ultimul rând, în perioada următoare se va pune tot mai mult accent pe personalizarea soluțiilor IT, mulți manageri realizând că o soluție generică nu le oferă toate beneficiile de care au nevoie. Soluțiile  personalizate țin cont de mai mulți factori: dimensiunea organizației, specificul industriei, locație, obiectivele de business, modul de lucru, soluții software deja existente etc. Versiunile standardizate de soft nu pot oferi maximul de eficiență, în special pentru cliențiicu business-uri complexe.

 

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: