Digi a avut profit operațional de 446 de milioane de euro în 2019
Reading Time: 2 minuteOperațiunile din România, Ungaria, Spania și Italia au adus companiei Digi Communications N.V., din care face parte și RCS & RDS, venituri de aproape 1,2 miliarde de euro în 2019.
Creșterea față de 2018 a fost de 14,2%, de la 1,038 miliarde de euro la 1,186 miliarde de euro, în timp ce profitul operațional (EBITDA) ajustat a crescut cu 37,5% până la 446 de milioane de euro.
„2019 a fost un an remarcabil pentru compania noastră, atât sub raportul creșterii veniturilor și a EBITDA, cât și din perspectiva evoluției tehnologice. Suntem mândri de realizările echipelor noastre – roll-out-ul 5G în România, lansarea serviciilor de telefonie mobilă în Ungaria și creșterea în ritm accelerat pe piața spaniolă”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications.
Grupul a investit anul trecut 318 milioane de euro în dezvoltarea tehnologică, în special în România și Ungaria, pentru extinderea acoperirii rețelei 4G și lansarea rețelei 5G în România, dezvoltarea rețelei 4G și a infrastructurii de fibră optică, în România, Ungaria și Spania.
Principala piață a grupului rămâne România, care a contribuit cu 64% la veniturile consolidate ale Digi Communications NV, ceea ce înseamnă că RCS & RDS a înregistrat anul trecut venituri de peste 759 de milioane de euro. Pe segmentul televiziunii prin cablu, compania a avut o creștere de 6,9% a numărului de unități generatoare de venituri (RGU) până la 4,1 milioane și de 9,8 % pe segmentul de internet și date fixe, până la 2,8 milioane RGU.
Grupul folosește în raportările sale termenul de RGU (unitate generatoare de venituri) pentru a desemna contul de abonat al unui client în legătură cu unul dintre serviciile companiei, astfel că un client poate reprezenta unul sau mai multe RGU-uri în funcție de numărul de servicii la care se abonează.
RCS&RDS a lansat la sfârșitul lunii ianuarie două serii de obligațiuni cu valoare totală de 850 milioane de euro, una de 450 de milioane de euro pentru obligațiuni senioare garantate cu o dobândă de 2,5% pe an și scadența în 2025, și una de 400 de milioane de euro, cu o dobândă de 3,25%, pentru obligațiuni senioare cu scadența în 2028.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz