Diversitatea, echitatea și incluziunea (DEI) sunt desemnate priorități ale strategiei dentsu România cu privire la impactul social. De asemenea, dentsu anunță constituirea unui consiliu la nivelul operațiunilor locale ale grupului, care va ghida acțiunile și politicile companiei cu privire la aceste aspecte.
Deși dentsu acționează la nivel global și regional cu privire la temele de interes, supervizorul executiv al grupului, Radoslav Nedelchev, manager de țară pentru România, consideră că aspectele privind DEI sunt de așa natură încât au nevoie de o puternică implicare locală.
Lista problemelor ce vor trebui abordate va fi decisă de grupul de lucru al consiliului DEI. În mai multe țări, egalitatea de gen este unul dintre domeniile-cheie de preocupare pentru grupurile de acțiune DEI, ca și angajarea mai multor femei în funcții de conducere. În România, ambiția globală a dentsu ca până în anul 2025 50% din pozițiile de conducere de top să fie ocupate de femei a fost deja îndeplinită: 57% dintre executivii din România și 80% dintre managerii de nivel senior sunt femei.
Consiliul DEI este co-prezidat de Alexandru Stan și Isabelle Dandoczi. Cei doi afirmă că grupul este foarte interesat de aspecte precum creșterea gradului de conștientizare a problemelor care afectează persoanele cu dizabilități, victimele violenței în familie, menținerea pe agenda publică a subiectelor privind comunitatea LGTBQ+, nevoile vârstnicilor, drepturile copiilor proveniți din medii defavorizate, precum și lupta împotriva rasismului.
Isabelle Dandoczi afirmă:
„Nu sunt interesată doar să folosim puterea de a face bine a grupului dentsu pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la unele probleme, ci pentru a găsi cu adevărat modalități de a ajuta oamenii și de a crea noi deschideri și oportunități. Pe lângă abordarea provocărilor pe care le ridică problemele societale, obiectivul meu este de a face din dentsu Romania un loc de muncă și mai incluziv, care pune preț pe tratamentul echitabil al diferitelor generații.”
Alexandru Stan spune:
„Dacă vrem să facem o schimbare, dacă vrem să trăim într-o lume mai bună, dacă vrem să creăm un spațiu mai bun pentru generațiile viitoare, trebuie să acționăm. Cuvintele nu sunt de ajuns. Opiniile nu sunt suficiente. Faptele sunt singura modalitate de a produce schimbarea, iar pentru a acționa trebuie să muncești, să gândești, să te exprimi și să crezi.”
Ceilalți membri ai consiliului sunt Sandra Szombati, Marius Tianu, Daria Mateescu și Florina Vărzariu. Managerul de țară Radoslav Nedelchev acționează în calitate de supervizor executiv al grupului.
Dentsu România este semnatară a Cartei diversității (Carta Diversității). În calitate de angajator responsabil, dentsu România acordă în fiecare an calendaristic două zile libere întregii sale echipe de angajați pentru a participa la orice fel de activități de voluntariat și proiecte care contribuie la obiectivele de impact social ale companiei. În plus, compania le acordă tuturor angajaților trei zile libere pe an pentru a se concentra asupra stării lor de bine mentale.
Cu puțin timp în urmă am avut un eveniment la Oradea, împreună cu prietena mea Andreea Roșca și cu ceilalți…
În primele două luni de toamnă, numărul turiștilor internaționali care au mers în vacanță în Egipt a crescut cu aproape…
Fundația Culturală Gaudium Animae invită publicul în data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare…
Un nou proiect cultural al Asociației Urbandada a completat scena culturală românească în această toamnă - spectacolul „ORFANI”, în regia…
Revista Haute Culture le dă pasionaților de colaje ocazia de a transforma numerele sale de colecție în noi opere de…
Opera Națională București prezintă joi, 28 noiembrie, ora 19:30, un concert de gală intitulat Ziua Națională a României pe scena…