Finanțe Lifestyle Stiri

Delta, în topul celor mai fascinante destinaţii ascunse ale Europei

22 iun. 2017 3 min

Delta, în topul celor mai fascinante destinaţii ascunse ale Europei

Reading Time: 3 minute
delta dunarii foto Catalin Garbulet Dreamstime
© Catalin Garbulet | Dreamstime.com

Mastercard dezvăluie clasamentul celor mai fascinante destinaţii ascunse din Europa, pe care oricine şi le poate permite.

Turiştii caută mereu surse de inspiraţie atunci când îşi propun să viziteze noi destinaţii, atât naţionale, cât şi internaţionale. Pentru a le facilita vacanţe de neuitat, Mastercard publică Top 44 comori ascunse ale Europei, evidenţiind destinaţii impresionante mai puţin cunoscute, dar accesibile tuturor. România este reprezentată de Delta Dunării, destinaţie situată pe poziţia a paisprezecea în clasament.

Prima poziţie în acest top este deţinută de Asturias, o regiune din nordul Spaniei, care împreună cu priveliştile extraordinare ale mănăstirii Covadonga reprezintă o destinaţie de vis, cu preţuri rezonabile, care încă nu este copleşită de turişti. Pe locul doi al clasamentului este situat oraşul medieval Zebugg din Malta, iar podiumul este completat de regiunea Salzkammergut din Austria, apreciată pentru lacul Hallstatt.

mastercard destinatii ascunseTop 15 al celor mai fascinante comori ascunse ale Europei

  1. Asturias şi mănăstirea Covadonga, Spania
  2. Mdina şi Zebbug, Malta
  3. Regiunea Salzkammergut, Austria
  4. Insulele Azore, Portugalia
  5. Perast, Montenegro
  6. Lednice-Valtice, Cehia
  7. Insula Pag, Croaţia
  8. Insula Saaremaa, Estonia
  9. Regiunea Volos şi Pelion, Grecia
  10. Velika Planina, Slovenia
  11. Kaszuby, Polonia
  12. Naarden, Olanda
  13. Cape Kolka, Letonia
  14. Delta Dunării, România
  15. Parcul Naţional Balaton-Uplands, Ungaria

Topul a fost realizat pe baza datelor deţinute de Mastercard, precum şi din informaţii furnizate de bloggeri locali şi experţi în domeniul turismului. Propunerile au fost selectate în funcţie de frumuseţea  peisajului, aglomerarea generată de turişti, costurile de cazare, acceptarea plaţilor şi gradul de confort.

„Expertiza Mastercard despre locurile în care utilizatorii cheltuiesc a stat la baza realizării acestei liste unice de recomandări, care le permite turiştilor să realizeze comparaţii între diferite zone, în funcţie de atractivitate, costuri şi confort. Aceste informaţii, împreună cu recomandările localnicilor fac din acest ghid unul extrem de util, chiar şi pentru persoanele care călătoresc sezonier”, a declarat Adam Blake, preşedintele Centrului de cercetare în turism din cadrul Universităţii Bournemouth.

Cardul, partener de călătorie

Turiştii europeni utilizează tot mai frecvent cardurile pentru rezervarea vacanţelor, dar şi pe durata călătoriilor. Un sondaj realizat de Mastercard în anul 2016 printre consumatorii din 12 țări europene a relevat faptul că 55% dintre turişti folosesc cardul pentru a rezerva biletele de avion, camerele de hotel şi pentru alte cheltuieli efectuate înainte de a merge în vacanţă, iar 45% dintre aceştia îl folosesc în timpul călătoriei propriu-zise. Ţările care înregistrează cele mai multe plăţi cu cardul realizate de către turişti sunt Austria, Norvegia, Elveția, Islanda şi Estonia.

38% dintre români utilizează cardul în etapa de pregătire a vacanţelor, în timp de 62% îl folosesc în timpul vizitelor. Românii cheltuiesc cele mai mari sume pe cumpărături, ieşiri în oraş şi mâncare, vizitarea atracţiilor turistice şi cazare. De asemenea, aceştia optează pentru deplasări pe distanțe scurte, în interiorul ţării sau în ţările vecine, atât pentru călătoriile de afaceri, cât şi pentru cele de odihnă.

”La nivel global, tot mai multe persoane conştientizează avantajele unei călătorii fără cash, fie că vorbim de o călătorie de afaceri sau de concediu. Mastercard îşi propune să ofere turiştilor şi persoanelor aflate în deplasări de serviciu experienţe plăcute înainte, în timpul şi după fiecare călătorie, punându-le la dispoziţie soluții de plată sigure, inovatoare și simple. Clasamentul celor mai fascinante destinaţii ascunse a fost realizat de Mastercard cu scopul de a ajuta consumatorii să îşi planifice călătoriile şi să aleagă destinaţiile ce merită a fi descoperite”, a adăugat Javier Perez, Preşedinte Europa în cadrul Mastercard.

Saturi pentru o vacanţă relaxată şi liniştită

Pentru a se bucura de o vacanţă relaxată şi liniştită, Mastercard recomandă turiştilor să ia în calcul următoarele sfaturi:

  • Să cunoască avantajele conexe ale cardului, printre care serviciile de securitate, de călătorie şi de petrecere a timpului liber, care pot asigura o experienţă cu adevărat completă
  • Să comunice băncii sau instituţiei financiare destinaţia lor, astfel încât aceasta să poată interveni cât mai rapid, dacă situaţia o va cere.
  • Să salveze numărul indicat pe card în secţiunea „Card furat sau pierdut” în caz că va fi nevoie să fie blocat
  • Să ceară chelnerului să aducă cititorul de carduri sau să însoţească chelnerul până la POS, atunci când plătesc cu cardul la un restaurant sau cafenea
  • Să nu noteze nicăieri codul PIN şi nici să îl salveze în telefonul mobil
  • Să plătească cu cardul în moneda ţării unde se află, pentru a obține cea mai bună rată de schimb
  • Să verifice extrasurile de cont în termen de 30 de zile. În cazul în care intervine ceva suspect, să sune la bancă
  • Mastercard zero liability protejează împotriva tranzacțiilor disputate – acele operaţiuni pe care utilizatorii nu le-au realizat.
Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: