Arhitectul Codrin Trițescu a finalizat proiectul pentru Grivița 53 – primul teatru construit împreună, inițiativa regizoarei Chris Simion-Mercurian, care a vândut casa bunicii ei și cu banii primiți a cumpărat terenul din Calea Griviței 53, locul unde va construi teatrul.
Conceptul general îi aparține arhitectului Codrin Trițescu care a coordonat întreaga echipă de proiectare (arhitecți, ingineri de rezistență și instalații, consultanți pe probleme de patrimoniu istoric, siguranța la foc sau scenotehnica). Proiectul de arhitectura a fost realizat de Codrin Trițescu împreună cu echipa formată din arhitecții Oana Pavăl, Alexandra Ardeleanu, Ștefan Nedelcu, Mihai Grapa, Petre Frangulea. Șeful de proiect pentru lucrările de restaurare este arhitectul Mihai Opreanu.
“Grivița 53 va fi un simbol atât că inițiativa, direcție artistică cât și că apariție arhitecturală. Într-un fel e firesc. După 73 de ani era necesar să apară un teatru reprezentativ pentru generația noastră, un obiect care să se impună și să reprezinte ceva esențial că demers și spirit. Grivița 53 este moștenirea pe care o lăsăm celor care vin după noi”, a declarat Chris Simion-Mercurian.
Terenul pe care se va construi teatrul a fost curățat, a fost făcut studiul geo și expertiza tehnică a celor două clădiri-monument de arhitectură existente pe teren și anul acesta a fost am finalizat stadiul DALI al proiectului cladirii, am fost obținut Certificatul de urbanism și avize conform acestuia, inclusiv avizul de la Comisia de monumente la faza DALI, care a fost un hop trecut cu bine. Astfel ca pot fi făcute publice pentru prima dată imaginile proiectului Grivița 53 – primul teatru construit împreună.
Proiectul de structură este realizat cu sprijinul inginerului Mădălin Coman de către echipa coordonată de Bogdan Gagionea de la firma Popp și Asociații. Proiectul de instalații este realizat cu sprijinul inginerului Alin Ungureanu de către echipa coordonată de Beatrice Bordeianu de la firma Addict Engineering.
În August 2017, în cadrul ediției a 10- a Festivalului de Teatru Independent Undercloud, au urcat pe scena alături de Chris Simion Mercurian, Pascal Bruckner și arhitectul Codrin Trițescu. Fiecare a povestit din perspectiva lui despre proiectul Grivița 53- primul teatru construit împreună. A urmat premiul obținut în septembrie 2017, la Gala Lafarge Holcim, unde proiectul Grivita 53 a fost primul proiect românesc premiat vreodata în cadrul competiției de arhitectură sustenabilă.
Mai multe detalii despre proiect in general și despre proiectul de arhitectură găsiți pe www.grivita53.ro și tot pe site sunt modalitățile prin care demersuk poate fi sprijinit, cumpărând o cărămidă, un scaun, niște scări sau o fereastră către o lume mai bună.
Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…
Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…
Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…
Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…
Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 200 de milioane de euro distribuitorului român de energie Delgaz Grid…