Cum susține Huawei strategiile ”verzi” ale UE
Reading Time: 2 minuteLa Forumul Day 0 Green al Huawei din cadrul MWC Barcelona 2021, Președintele Huawei Western Europe David Li a declarat că Huawei susține puternic ambițiile „verzi” ale UE de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
În discursul său din cadrul evenimentui, Li s-a concentrat asupra modului în care industria ICT poate utiliza servicii ecologice de telecomunicații digitale pentru a veni în sprijinul clienților săi:
„Susținem alte industrii pentru a reduce amprenta lor de carbon prin soluții ICT. Numim această acțiune «amprenta manuală de carbon». Amprenta de carbon a industriei ICT reprezintă aproximativ doar 2% din emisiile totale. Însă, aceste tehnologii pot fi utilizate pentru a reduce emisiile totale la nivel global cu până la 20%. „
David Li, Președintele Huawei Western Europe
Forumul din acest an s-a axat pe modul în care industria IT&C se raportează la Pactul Verde al UE și modul în care tehnologiile digitale contribuie la dezvoltarea durabilă la nivel regional, prin intermediul unor studii de caz raportate la strategiile ecologice privind rețelele de telecomunicații și provocările cheie cu care se confruntă operatorii atunci când încearcă să atingă obiectivul de zero emisii de carbon.
David Li a menționat, de asemenea, că Huawei crede în utilizarea biților (unitățile de bază ale informației digitale) pentru a gestiona wați (unitățile de bază ale energiei). Aceasta înseamnă a utiliza tehnologii digitale pentru a realiza un management mai eficient al energiei. „Integrarea tehnologiilor digitale și energetice ne permite să utilizăm noi progrese tehnologice în AI, conectivitate și cloud computing pentru a digitaliza industria energetică.”
Steven Moore, head of climate action, GSMA, a subliniat că operatorii depind de energia verde pentru a contribui la atingerea obiectivelor din alte sectoare, spunând: „Mesajul nostru către guverne: Nu putem trece la sursele regenerabile de energie de unii singuri”.
Monica Sala, CTO Orange Spania, a menționat că aceștia intenționează să atingă obiectivul de zero emisii de carbon al Orange Group din 2040, prin reducerea consumului de energie din rețea, creșterea utilizării energiei regenerabile în rețelele lor și prin bazarea mai mult pe economia circulară.
În mod similar, Telefónica intenționează să atingă zero emisii de carbon până în 2025, Juan Manuel Caro Bernat, Director of Operational Transformation, Telefónica Group explicând: „Ne vom reduce amprenta de carbon cât mai mult posibil, dincolo de scenariul de 1,5 ° C. Vom neutraliza restul emisiilor prin proiecte de absorbție a CO2. „
Alți reprezentanți din industrie au vorbit, de asemenea, la eveniment despre modul în care tehnologiile IT&C avansate schimbă regulile jocului în mai multe industrii. Directorul General al Vantage Towers Spania Blanca Ceña a vorbit despre modul în care utilizează Digital Twins pentru a reduce dramatic nevoia de vizite pe teren la turnuri, spunând: „Credem că 5G va fi o schimbare radicală pentru societate și pentru Europa”.
Operatorii de telecomunicații sunt de multă vreme susțintătiori ai eforturile globale privind durabilitatea, sectorul de telefonie mobilă fiind primul din industrie care s-a angajat să atingă obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU în 2016. Este necesară totuși o muncă semnificativă în transformarea rețelelor, pentru ca operatorii să își atingă obiectivul de zero emisii de carbon
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz