Stiri

Cum se transformă producția, construcțiile, transportul și agricultura cu ajutorul Business Intelligence și RPA

30 iun. 2023 3 min

Cum se transformă producția, construcțiile, transportul și agricultura cu ajutorul Business Intelligence și RPA

Reading Time: 3 minute

Pe măsură ce afacerile din diverse sectoare adoptă tot mai mult transformarea digitală, convergența dintre BI (Business Intelligence) și RPA (Automatizarea Robotică a Proceselor) devine fundamentală în stimularea eficienței, inovației și creșterii, potrivit lui Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.


În 2023, sectoarele de producție, construcții, transport și agricultură sunt martorele progreselor semnificative în tehnologiile BI și RPA. În continuare, listăm principalele tendințe care modelează aceste industrii și explorăm modul în care sunt revoluționate operațiunile și procesele de luare a deciziilor.
O mai bună și eficientă analiză a datelor, în industria de producție. Producătorii utilizează BI pentru a obține informații valoroase, din cantități impresionante de date generate de sisteme interconectate, senzori și dispozitive IoT. În 2023, soluțiile BI permit producătorilor să optimizeze procesele de producție, să eficientizeze lanțurile de aprovizionare și să îmbunătățească calitatea produselor. Analiza datelor în timp real permite, de asemenea, întreținerea preventivă, reducând timpul de inactivitate și sporind eficiența operațională a echipamentelor și resurselor utilizate. Algoritmii de învățare automată și analiza predictivă facilitează prognoza tot mai corectă a cererii, rezultând o gestionare optimizată a stocurilor și costuri considerabil reduse.


Automatizarea inteligentă schimbă domeniul construcțiilor

Industria construcțiilor adoptă RPA pentru a automatiza sarcinile repetitive și bazate pe reguli, transformând în bine gestionarea proiectelor și optimizând eficiența operațională. În prezent, RPA este utilizat pentru a eficientiza managementul documentelor, a automatiza introducerea datelor și a îmbunătăți comunicarea între părți interesate. Sistemele robotice și dronele sunt tot mai des folosite pentru inspecții la șantier, măsurători și monitorizarea progresului. Fluxurile de lucru bazate pe RPA facilitează colaborarea mai eficientă, reduc erorile și accelerează termenele de finalizare a proiectelor, ducând, în cele din urmă, la economii de costuri și la îmbunătățirea calității.


Optimizarea logisticii, în transporturi. În aria transporturilor, BI și RPA revoluționează deja logistica și gestionarea lanțului de aprovizionare. Prin analiza avansată și integrarea datelor în timp real, companiile de transport pot optimiza planificarea rutelor, reduce consumul de combustibil și îmbunătăți eficiența livrărilor. Soluțiile BI permit luarea deciziilor bazate pe date și informații exacte, ajutând la identificarea oricărui posibil blocaj și la optimizarea gestionării flotei. RPA automatizează sarcinile repetitive precum procesarea comenzilor, urmărirea expedierilor și gestionarea facturilor, îmbunătățind precizia și accelerând operațiunile.


Agricultura de precizie se axează tot mai mult pe date

Agricultura trăiește o revoluție digitală deja de câțiva ani, accelerată prin integrarea BI și RPA. În momentul de față, instrumentele BI le permit fermierilor să monitorizeze sănătatea culturilor, să optimizeze irigația și să analizeze modelele meteorologice, pentru a lua decizii informate. RPA automatizează colectarea datelor prin senzori, drone și sateliți, furnizând informații în timp real, esențiale pentru managementul culturilor. Analiza predictivă și algoritmii de învățare automată permit detectarea timpurie a dăunătorilor, a bolilor și estimează corect randamentul, ceea ce conduce la o productivitate crescută și un impact redus asupra mediului înconjurător.


Integrarea Inteligenței Artificiale cu zona de Machine Learning. Convergența dintre BI, RPA și inteligența artificială (AI) este o tendință proeminentă deja în aproape toate industriile. Algoritmii de învățare automată și analiza bazată pe AI îmbunătățesc capacitatea de analiză a BI, permițând modelarea avansată a datelor, detectarea anomaliilor și analiza predictivă. RPA, combinat cu AI, poate automatiza sarcinile complexe, care implică date disparate, și contribui la luarea deciziilor, îmbunătățind eficiența și precizia proceselor.


În concluzie, BI furnizează informații valoroase și analize în timp real, facilitând luarea deciziilor bazate pe date și optimizarea operațiunilor. RPA automatizează sarcinile repetitive, simplifică fluxurile de lucru și îmbunătățește productivitatea. Integrarea AI și învățarea automată consolidează capacitățile BI și RPA, permițând analize avansate și automatizări inteligente.


Și echipa Alfa Software și-a propus ca, anul acesta, să concentreze resurse semnificative în aria RPA, pentru a perfecționa cât mai mult această tehnologie. O componentă de tip RPA este deja integrată în soluția ASiS ERP, iar tracțiunea sa în rândul clienților este în creștere.


Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 26 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri.
Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS ERP are experiență de peste 15 ani pe produs.


În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, construcții, servicii, transporturi și utilități.


Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

Array

Articole pe aceeași temă: