Înregistrarea fiscală în România reprezintă o cerință esențială pentru persoanele fizice care datorează taxe în România, indiferent dacă este vorba despre cetățeni români sau străini.
Conform Codului de procedură fiscală, înregistrarea fiscală în România se realizează în baza unui număr de înregistrare fiscală (NIF), reprezentând un cod numeric care atestă faptul că persoana fizică a fost luată în evidența organului fiscal din România și că își poate declara obligațiile fiscale în România.
Orice cetățean străin care dorește să își declare obligațiile fiscale în România trebuie să obțină un număr de înregistrare fiscală (NIF) în România. Prin numărul de înregistrare fiscală (NIF) în România, cetățenii străini vor fi identificați de ANAF în scopuri fiscale și își vor putea plăti taxele aici.
Numărul de înregistrare fiscală (NIF) în România atestă faptul că cetățeanul străin a fost luat în evidența organului fiscal din România. De asemenea, nu de puține ori un cetățean străin ar putea decide asupra cumpărării unui apartament în România sau a unei mașini în România, asupra desfășurării de activități de trading în România sau asupra oricăror alte activități care necesită declararea obligațiilor fiscale în România. Aceste operațiuni pot fi făcute de către un cetățean străin doar dacă a obținut în prealabil numărul de înregistrare fiscală (NIF) în România, astfel încât taxele să poată fi achitate în România.
În cazul în care cetățeanul străin nu a obținut numărul de înregistrare fiscală (NIF) în România și, implicit, nu și-a declarat obligațiile fiscale în România deși era obligat să o facă, va putea suporta consecințe neplăcute, cum ar fi plata unor amenzi.
Un avocat specializat în drept fiscal, înregistrare fiscală și obținerea NIF poate îndruma în procedura de obținere a numărului de înregistrare fiscală (NIF) pentru posibilitatea plății taxelor în România în cazul în care cetățeanul străin dorește să cumpere un apartament în România, să cumpere o mașină în România, sa își deschidă un cont bancar în România sau orice altă activitate care necesită declararea obligațiilor fiscale în România.
Pentru ca cetățeanul străin să poată obține numărul de înregistrare fiscală (NIF) în România, este necesar să depună la organul fiscal din România Declarația 030 privind înregistrarea fiscală în România, actul de identitate al cetățeanului ucrainean sau străin, Declarația olografă prin care acesta să precizeze motivul pentru care dorește înregistrarea fiscală în România și actul de identitate al persoanei împuternicite. După depunerea acestor documente, numărul de înregistrare fiscală (NIF) în România va fi obținut în termen de 30 de zile.
Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a asistat de-a lungul timpului numeroși cetățeni ucraineni sau de alte naționalități în vederea declarării obligațiilor fiscale în România pentru posibilitatea plății taxelor în România.
Guvernul României a confirmat intenția sa de a achiziționa 32 de aeronave Lockheed Martin F-35 Lightning II de generația a…
Evenimentul emblematic al revistei Haute Culture, Gala The Culture of Luxury, în cadrul căreia sunt celebrate personalități și proiecte remarcabile,…
O recomandare care să-ți aducă înapoi 5% din valoarea cumpărăturilor la POS timp de o lună? Da, dar numai cu…
După expirarea perioadei inițiale a unui contract încheiat cu un furnizor de servicii de comunicații electronice, utilizatorii finali pot opta…
Peste 1300 de organizații neguvernamentale active din România au adresat astăzi o scrisoare deschisă partidelor politice, solicitându-le să își asume…
Carrefour România a finalizat remodelarea hipermarketului Pantelimon, din Șos. Vergului 20, din cadrul Centrului Comercial Esplanada, București, ca urmare a…