Cum se fac bagajele pentru vacanță. Stresul pierderii este destul de mare
Reading Time: 2 minuteKiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, a comandat un sondaj realizat de Stem/Mark* pentru a înțelege mai bine obiceiurile de călătorie ale europenilor pentru vara anului 2024. Dintre țările incluse în sondaj, românii par să fie cei mai organizați atunci când vine vorba de planificarea vacanțelor.
Prețul este important în alegerea călătoriilor
Când vine vorba de cei mai importanți factori în alegerea unei destinații de călătorie în acest an, 52,4% dintre respondenții români se uită la raportul calitate/preț în cazul cazărilor. Aceasta nu este o surpriză, având în vedere că inflația joacă încă un rol important în procesul de luare a deciziilor atunci când vine vorba de călătorii. De fapt, din cauza inflației, 25,3% dintre români caută opțiuni mai prietenoase cu bugetul când vine vorba de zboruri, cazare și destinație anul acesta.
Totuși, 44,3% dintre români își asumă rolul de organizator, cu responsabilitatea de a avea grijă de bilete și orice alte planuri de călătorie pentru ei și însoțitorii lor. De fapt, strategia pe care 60,1% dintre ei o consideră cea mai utilă este rezervarea în avans – cele mai mici prețuri medii sunt cu 2 luni și până la 2 săptămâni înainte de plecare pentru zborurile pe distanțe mici și medii, și cu între 2 și 4 luni pentru zborurile pe distanțe lungi.
Când sunt biletele de avion mai ieftine
Top 3 strategii de economisire în călătorii pe care le folosesc românii sunt site-urile web sau aplicațiile de comparare a prețurilor – 38,3%, și rezervarea călătoriilor în zilele în care consideră că biletele sunt mai ieftine – 28,5%.
Este important de reținut că nu există nicio modalitate de a determina care zile sunt cele mai avantajoase pentru a cumpăra bilete de avion. Contrar credinței populare că cele mai bune prețuri apar întotdeauna marți sau miercuri dimineața, nu există dovezi sau date care să susțină acest lucru. Tarifele aeriene sunt foarte dinamice și sunt influențate de mulți factori precum sezonalitatea, lungimea zborului, destinația și orașul de plecare. Cu toate acestea, ziua săptămânii în care îți cumperi biletele nu este una dintre ele. Acestea fiind spuse, ziua săptămânii în care doriți să călătoriți joacă un rol important. În general, biletele în afara zilelor de vârf (zile în care cererea de călătorie este cea mai mare), cum ar fi vinerea și duminica, tind să fie mai ieftine.
Pierderea bagajelor este foarte stresantă
Cu toate acestea, oricât de organizați sunt, respondenții români au declarat că pierderea bagajelor îi stresează cel mai mult- un procent de 39,7%. Apoi, topul stresurilor de călătorie este completat de faptul că nu au toate informațiile sau documentația pentru călătoriile lor – 39,3%, în timp ce 35,4% spun că obținerea unei rambursări pentru anulări este un factor important de stres.
*Datele au fost colectate în mai 2024, în cadrul unui studiu realizat de STEM/MARK pentru Kiwi.com. Grupul țintă a fost format din 3033 de respondenți cu vârsta cuprinsă între 18 – 37 de ani, care vor pleca cel puțin o dată în străinătate în această vară, din România (n=506), Cehia (n=505), Slovacia (n=506), Ungaria (n=506). 505), Polonia (n=505) și Spania (n=506). Metoda utilizată este interviul web asistat de computer (CAWI).
Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă. Algoritmul inovativ Kiwi.com permite utilizatorilor să găsească opțiuni de călătorii și prețuri pe care alte motoare de căutare nu le pot vedea. Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri. Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări. În medie, în fiecare zi sunt vândute 70.000 de locuri.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz