Cum să faci un cocktail la fel ca un profesionist
Reading Time: 6 minuteChiar dacă acum stau acasă, unii dintre cei mai buni barmani din România au conceput o serie de rețete de cocktailuri pe care le puteți reproduce ușor cu ce aveți prin casă.
Pink & Orange
Rețetă de Adina Ion
Toulouse Café Brasserie, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Beefeater Pink Strawberry (40 ml)
- Kinley Orange (150 ml)
- Gheață (6 cuburi)
- Căpșune (2 buc.)
- Piper
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu căpșuni și cu piper.
Lillet & Tonic
Rețetă de Ioan Silviu Ardelean,
Londoner PUB, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Lillet Blanc (60 ml)
- Apă tonică (130 ml)
- Felie de castravete (2 buc.)
- Felie de lime (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu castravete și lime.
Pink Spritz
Rețetă de Andrei Codruț Dumitrache,
Mobile Bar, Sibiu
Ingrediente:
- Beefeater Pink Strawberry (40 ml)
- Lillet Rose (30 ml)
- Apă tonică (100 ml)
- Căpșune (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu căpșuni.
Brasil Apple
Rețetă de Andrei Sorin Flenchia,
Toulouse Café Brasserie
Ingrediente:
- Ballantine’s Brasil (40 ml)
- Suc de mere (150 ml)
- Felie de lime (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime.
Chivas Ginger
Rețetă de Ciprian Ștefan,
Barissimo Cocktail Bar, Constanța
Ingrediente:
- Chivas Regal 12 (40 ml)
- Bere de ghimbir (150 ml)
- Felie lămâie (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lămâie.
Chivas Sour
Rețetă de Mihai Pop
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Chivas Regal 12 (40 ml)
- Suc de lămâie (20 ml)
- Sirop de zahăr (20 ml)
- Angostura Bitter (2 picături)
- Coajă de portocală (1 buc.)
- Gheață (14 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un borcan cu gheață
și se agită bine cu capacul pus. Se strecoară băutura într-un
pahar cu gheață și se parfumează cu o coajă de portocală.
Jameson Sprite & Lime
Rețetă de Silviu Popa,
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Jameson Original (40 ml)
- Sprite (150 ml)
- Felie de lime (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele
într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu o felie de lime.
Irish Coffee
Rețetă de David Ștefan Codrea
Sisters Café, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Jameson Original (30 ml)
- Cafea (150 ml)
- Miere (10 ml)
- Frișcă lichidă (30 ml)
Mod de preparare:
Se pun 100 ml de frișcă într‑un borcan gol. Se agită bine cu capacul pus pentru a aera frișca. Apoi se pune cafea preparată într-un pahar alături de Jameson Original și miere.
Se omogenizează bine și se toarnă ușor deasupra aproximativ 30 ml de frișcă formând astfel
un strat plutitor.
Fresh Cubano
Rețetă de Claudiu Drașovean
The Box, Sibiu
Ingrediente:
- Havana 3 años (40 ml)
- Sirop de miere (20 ml)
- Suc proaspăt de grapefruit (120 ml)
- Felie de lime (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime.
Absolut Soda
Rețetă de Paul Ilie
Aftăr Stube, Brașov
Ingrediente:
- Absolut Original (20 ml)
- Apă minerală (150 ml)
- Felie de lime (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță si apoi se decorează
cu o felie de lime.
Absolut Grapefruit Soda
Rețetă de Claudiu Szabo
Chios, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Absolut Original (20 ml)
- Grapefruit Soda (150 ml)
- Felie de lime (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează și se decorează cu o felie de lime.
Hot Berries
Rețetă de Adina Ion,
Toulouse Café Brasserie, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Lillet Rose (30 ml)
- Ceai cald de merișoare și căpșune (200 ml)
- Zmeură cu miere (5 buc.)
Mod de preparare:
Se infuzează ceai de merișoare și căpșuni în apă caldă. Într-o cană se toarnă Lillet Rose și se pune peste ceai. Se pregătește un bol cu zmeura amestecată cu miere care se servește alături de băutură.
Pink Pineapple Spritz
Rețetă de Ioan Silviu Ardelean,
Londoner PUB, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Beefeater Pink Strawberry (40 ml)
- Lillet Rose (30 ml)
- Suc de ananas din compot (30 ml)
- Apă tonică (100 ml)
- Fructe roșii congelate (5 buc.)
- Ananas din compot (5 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu castravete și lime.
Pink Grapefruit Tonic
Rețetă de Andrei Codruț Dumitrache,
Mobile Bar, Sibiu
Ingrediente:
- Beefeater Pink Strawberry (40 ml)
- Apă tonică cu aromă de grapefruit (150 ml)
- Felie de grapefruit (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de grapefruit.
Scotch Riki
Rețetă de Silviu Bălășescu
Jaxx American Restaurant, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Ballantine’s Finest (40 ml)
- Suc proaspăt de lime (10 ml)
- Coajă de lime (1 buc. )
- Apă minerală (150 ml)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime și se parfumează băutura cu coaja de la un lime.
Finest Cherry Soda
Rețetă de Horea Galoș
The London, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Ballantine’s Finest (40 ml)
- Suc de compot de cireșe (60 ml)
- Apă minerală (90 ml)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o cireașă din compot.
Chivas Collins
Rețetă de Vlăduț-Lucian Chirițoiu
Barissimo Cocktail Bar, Constanța
Ingrediente:
- Chivas Regal 12 (40ml)
- Sirop de miere (10ml)
- Suc de lămâie (30ml)
- Coajă de portocală (1buc)
- Apă minerală (80ml)
- Gheață (14 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un borcan cu gheață și se agită bine cu capacul pus. Se strecoară băutura într-un pahar cu gheață și se parfumează cu o coajă de portocală.
Pick me J
Rețetă de Silviu Popa
Visuin Nut A House, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Jameson Original (40 ml)
- Sirop de vanilie (20 ml)
- Cold Brew (40 ml)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează cu o linguriță și se savurează fără garniș.
Ginger Mates
Rețetă de Diego Pandelea
Decadence Restaurant, București
Ingrediente:
- Jameson Caskmates (40 ml)
- Ginger Beer (150 ml)
- Felie de lime (1 buc.)
- Baton scorțișoară (1 buc.)
- Tulpină busuioc (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează cu o felie de lime, un baton de scorțișoară și o tulpină de busuioc.
Sourcherry Especial
Rețetă de Alexandru Giurgiu
Samsara Food House, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Havana Especial (40 ml)
- Vișinată (15 ml)
- Bere de ghimbir (130 ml)
- Felie de lime (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se decorează
cu o felie de lime.
I Wish I Was in Havana
Rețetă de Alexandru Hughiur
Oficiul 1, București
Ingrediente:
- Havana 7 años (40 ml)
- Gem de piersici (1 linguriță)
- Suc proaspăt de portocale (20 ml)
- Suc proaspăt de lime (20 ml)
- Coajă de portocală (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață.
Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se parfumează băutura cu o coajă de portocală.
Absolut Apple Pie
Rețetă de Ionuț Negrea
Casa Tiff, Cluj-Napoca
Ingrediente:
- Absolut Original (20 ml)
- Compot de mere (130 ml)
- Sirop de miere (20 ml)
- Suc proaspăt de lămâie (20 ml)
- Coajă de lămâie (1 buc.)
- Gheață (6 cuburi)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un pahar cu gheață. Se omogenizează bine cu o linguriță și apoi se parfumează băutura cu o coajă de lămâie.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz