Biz Timișoara

Cum pregătește ContiTech Timișoara viitorul industriei

Reading Time: 3 minute

Parte importantă din investițiile de peste 2,2 miliarde de euro realizate de Continental în activitățile din România între 1999 și 2022, ContiTech Timișoara, producător de componente automotive, se pregătește acum pentru noile realități ale pieței legate de electrificarea industriei auto și zona de energie verde.

ContiTech Timișoara activează în două arii de business: asamblarea tubulaturilor pentru aerul condiționat, dar și curele de distribuție și transmisie. Producția este dedicată, în mare parte, pentru zona automotive, compania având clienți din Germania, precum și alte mari grupuri din Europa chiar și China, dar produce și pentru zona industrială.

Astfel, ContiTech Timișoara realizează aproximativ 17 milioane de curele de transmisie și aproximativ 9 milioane conducte de aer condiționat din aluminiu pe an, pentru mașini de pasageri, mașini industriale și vehicule comerciale.

Inovație și noi tehnologii la ContiTech Timișoara

Compania din Timișoara este un important centru de inovație în cadrul grupului. ContiTech Timișoara are cel mai mare laborator R&D pentru sistemele de aer condiționat din Europa. Acesta cuprinde zona de “cleanroom level 7”, după standardele ISO, există aria de teste funcționale, Computer Tomografic, Metalografie, în incinta celui mai mare laborator ContiTech Mobile Fluid Systems din Europa.

„Noile tehnologii au un rol foarte important în cadrul companiei, deoarece ne ajută să evoluăm și să îmbunătățim condițiile de muncă. Una din inovațiile cu care ne mândrim este sudura cu laser. Pentru sudarea laser a componentelor de aluminiu, folosim surse de laser de înaltă calitate și performanță de 2 și 3kW de la furnizori de top, care alimentează stații de sudură cu productivitate ridicată.”

Vasile Roșca, Head of Operations Unit Mobile Fluid Systems Timișoara, ContiTech Timișoara

De asemenea, anul acesta fabrica de Curele PTG a câștigat un premiu important oferit de Jaguar Land Rover – JLRQ, un sistem de monitorizare a performanței furnizorilor din punct de vedere al calității și logisticii.

Pentru viitor, ContiTech Timișoara se adaptează noile cerințe ale pieței legate de creșterea numărului de autovehicule electrice și hybrid), prin atragerea de noi investiții în zona de tehnologii de ultima oră, de energie verde (panouri fotovoltaice) și dezvoltarea de noi proiecte pentru clienții companiei pe ambele arii de business, în paralel cu extinderea activităților de R&D.

Atragerea talentelor și implicarea în comunitate

Pentru a atrage și reține angajați cât mai buni în companie, ContiTech Timișoara oferă, pe lângă pachetele salariale, training-uri, un mediu de lucru stabil, telemuncă și program de muncă hybrid, asigurare medicală privată plus o rută complexă de transport asigurat. De asemenea, sunt numeroase oportunități de dezvoltare în cadrul companiei și o echipa tânără și dinamică.

Compania participă la târgurile de carieră organizate în comunitate (Zilele Carierei UPT, Angajatori de Top, Zilele Mecanicii), dar și la evenimente culturale. ContiTech și Continental sprijină, de altfel, programul Timișoara – Capitala Europeană a Culturii.

„Suntem aproape de comunitate și contribuim la dezvoltarea acesteia. Investim în educație și promovăm programe de internship pentru studenți. În fiecare an organizăm concursul «Descoperă ContiTech» pentru studenți care apoi pot să-și facă stagiul de practică în cadrul companiei, iar o parte dintre aceștia continuă apoi în cadrul unor programe de internship”, arată Vasile Roșca.

Continental deține în România șase unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

#BizTimișoara este un proiect powered by Vodafone, realizat cu susținerea Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii
Parteneri: PROFItbi bankIKEA
Mobility Partner: Continental
Sustainability Partner: DM România
Cu sprijinul: Cramele RecașMaresiIulius Town Timișoaraimobiliare.roXCity Towers

Gabriel Barliga

Recent Posts

Emil Muthu, Neurony: Facturarea A.I.

Au lansat pe piață proiecte inovatoare precum Yarooms, ialoc sau jobful, pentru care au obținut finanțări de peste 4,5 milioane…

39 de minute ago

Spațiu dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor, deschis în București

În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…

4 ore ago

O fabrică de baterii se va construi la Oradea cu tehnologie Lockheed Martin

Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…

12 ore ago

„Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al grupului DIGI

Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…

18 ore ago

Jason Silva: Viitorul e cibernetic și psihedelic

Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…

18 ore ago

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

19 ore ago