Analize Business Stiri

Cum poate România să reatragă turiștii din Israel

15 ian. 2021 2 min

Cum poate România să reatragă turiștii din Israel

Reading Time: 2 minute

Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turiști pentru România, pentru 2018, 2019 și pentru primele două luni din 2020. În prezent, România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiștii din Israel care dețin pașaportul verde, deci care s-au vaccinat anti-COVID. Israelul are cei mai mulți cetățeni vaccinați din lume ca pondere din populație – aproape 2 milioane până în prezent.

”Este vital pentru România să reatragă, cât mai repede, turiștii din Israel. România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiști din Israel care au pașaportul verde, deci cei care s-au vaccinat anti-COVID. Această măsură ar ajuta enorm industria hotelieră din București dar și din toată România, care a fost grav afectată în ultimul an. Toată Europa se va lupta pentru turiștii israelieni, care se află în top la capitolul incoming pentru mai multe țări. Consider că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului ar trebui să lanseze cât mai curând o campanie care să anunțe primirea turiștilor israelieni care s-au vaccinat, fără impunerea carantinei”, spune Meidan Butnaru (foto), director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings Tours.

Meidan Butnaru

Cât cheltuiește un turist israelian în România

Un turist israelian cheltuiește în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc. Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de 5 nopți. În concluzie, fiecare israelian cheltuiește în total aproximativ 1.100 de euro, suma totală generată de cei peste 230.000 de vizitatori israelieni care au ales țara noastră în 2019 fiind de peste 1,2 miliarde de lei, turiștii din această țară fiind pe locul 1 la cheltuieli în România.

Atracția litoralului

Meidan Butnaru consideră că este nevoie un plan serios de redresare a turismului precum și de acordarea cât mai rapidă a ajutorului pentru industria hotelieră, mai ales pentru structurile de cazare din orașele de city break sau business cum sunt București, Cluj, Timișoara, Oradea și altele, care au fost grav afectate. O parte dintre hotelieri încă așteaptă în mare parte sprijinul promis.

În plus, dacă se fac aceste demersuri încă de acum, sunt șanse de peste 90% ca zborurile charter cu turiști israelieni pentru litoralul românesc – singurele chartere străine din ultimii ani pentru riviera românească a Mării Negre – să se întoarcă chiar din iulie anul acesta.

O țară vaccinată

Până pe 21 martie, data preconizată de finalizare a campaniei de vaccinare din Israel, va fi vaccinată toată populația care își dorește, fiind estimate 4-5 milioane de persoane.

Statul Israel are o oportunitate excelentă de a fi primul din lume care vaccinează majoritatea populației și, prin urmare, va putea elimina restricțiile care permit reluarea turismului de intrare iar cetățenii israelieni, la rândul lor, vor beneficia de o libertate mai mare de mobilitate. De exemplu, Asociația Israeliană a Operatorilor de Turism lucrează, în prezent, împreună cu guvernul, pentru a putea permite turiștilor care au un certificat valid ce dovedește că au fost vaccinați să intre în țară, arată Meidan Butnaru.

 

 

 

 

Array
One Comment
  1. A
    Estimarile voastre sunt ireale. Fiind in taxi spre aeroportul din Tel aviv, soferul se mandrea ca isi face vacantele la Azuga. Familie de 5 persoane zbor dus intors cu 200 euro Tel aviav București- ne-a aratat pe telefon. Atat era de bucuros. Cazare la Azuga, etc, a iesit la 800 euro 7 zile pentru familia lui 5 persoane nu 1. .... Si zborul Timisoara Tel aviv a fost tot 200 euro dar pt 2 persoane, nu pt 5. Halal tara avem....ieftina pt turisti, scumpa pt localnici care vor sa vada tara in scopuri turistice.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: