Companii

Cum își propune Launch să lanseze startup-uri de succes

Reading Time: 2 minute

How to Web, Google for Startups, BCR Social Finance și Orange România lansează Launch – comunitatea fondatorilor de startups, ce își propune să crească șansele de reușită ale fondatorilor de startup-uri tech early stage din România.

Comunitatea Launch oferă fondatorilor acces gratuit la toate resursele de care au nevoie pentru a trece de la un produs la un startup de succes: expertiză, experiență, capital și proiecte pilot.

Oportunități și provocări

Astfel, fondatorii din comunitatea Launch au acces la:

  1. Un program de inducție ce îi pregătește pentru oportunitățile din Launch;
  2. Un check-in lunar pentru identificarea principalelor provocări ale startup-ului lor, care îi ajută să își păstreze un ritm de lucru susținut și o direcție coerentă de dezvoltare;
  3. Acces la know-how relevant, prin conectarea cu fondatori și executivi cu experiență, la sesiuni periodice de pitching cu investitori specializați în tehnologie, precum și la posibili parteneri interesați de proiecte pilot.

Număr limitat de startup-uri

Comunitatea Launch a devenit activă la începutul lunii februarie, timp în care peste 15 startup-uri au trecut deja prin procesul de inducție. Fondatorii pot aplica online, iar următoarea perioadă de selecție începe la 26 Aprilie. Launch își deschide lunar porțile pentru un număr limitat de startup-uri. Pentru a aplica, fondatorii au nevoie de un produs, prototip sau proiect pilot, precum și de un deck de prezentare prin care să prezinte produsul și să includă statusul curent, potențialul de dezvoltare și echipa.

Investitori, experți, mentori

Peste 100 de mentori, fondatori de succes și experți din companii de tehnologie, precum și zeci de investitori și companii interesate de proiecte pilot, vin alături de fondatorii din comunitatea Launch.  Printre aceștia regăsim fondatori și specialiști din companii precum Google, BCR, Orange, Adobe, Microsoft, UiPath, Bolt, Glovo, Mastercard, Verifone, METRO.digital România, TypingDNA, FintechOS, Pago, SmartBill, Mobilpay, Zitec, Earlybird Venture Capital, Simple Capital, eMag Ventures, Gapminder Venture Partners, Seedblink, dar și alte organizații care se implică activ în implementarea soluțiilor inovatoare.

Alex Rădescu

Recent Posts

O fabrică de baterii se va construi la Oradea cu tehnologie Lockheed Martin

Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…

7 ore ago

„Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al grupului DIGI

Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…

13 ore ago

Jason Silva: Viitorul e cibernetic și psihedelic

Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…

14 ore ago

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

14 ore ago

Cifră de afaceri de 3,57 mld. $ pentru Rompetrol Rafinare în primele nouă luni din 2024

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…

14 ore ago

Delgaz Grid primește 200 de milioane de euro de la BEI pentru modernizarea rețelei

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 200 de milioane de euro distribuitorului român de energie Delgaz Grid…

14 ore ago