Cum încearcă destinațiile exotice să atragă angajații care lucrează remote
Reading Time: 4 minuteDacă la începutul pandemiei cei mai mulți dintre angajații care au avut ocazia să lucreze de acasă au realizat că pot fi chiar mai productivi decât la birou și de pe propria canapea din sufragerie, astăzi, pe măsură ce lunile s-au scurs și perspectivele unei reveniri la normalitate sunt tot mai îndepărtate, tot mai mulți angajați sunt interesați să îmbine utilul cu plăcutul și să lucreze din destinații exotice care se întrec să ofere beneficii și vize pe termen cât mai lung salariaților care muncesc remote.
În timp ce o parte dintre angajați încă se acomodează la work from home, alții nu numai că s-au plictisit deja de biroul de acasă, ci chiar caută o schimbare de decor. Și nu oriunde, ci la mii de kilometri distanță. Cum veniturile din turism s-au diminuat semnificativ de la începutul crizei de sănătate publică, tont mai multe destinații exotice s-au văzut nevoite să se adapteze noii realități și să folosească actuala situație în propriul avantaj, acordând vize pe perioade mai lungi angajaților care aleg să lucreze de acolo și să injecteze bani în economie. De la Barbados la Georgia iată câteva destinații care încearcă să atragă angajații care lucrează remote în această perioadă.
Barbados
Guvernul țării din Caraibe a anunțat, la începutul acestei veri, lansarea unei noi vize prin care oferă oportunitatea angajaților să își transfere biroul pe frumoasa insulă exotică pentru o perioadă de 12 luni. Programul, destinat angajaților care lucrează remote, oferă posibilitatea relocării întregii familii pentru o perioadă de un an. Cei care doresc să aplice pentru viză trebuie să știe că, pe lângă o taxă de 2.000 de dolari, vor mai fi nevoiți să dovedească că au un venit de cel puțin 50.000 de dolari pe perioada celor 12 luni pe care le vor petrece pe insula. De asemenea, toți vizitatorii insulei, care a înregistrat 233 de cazuri de infectări cu coronavirus de la debutul pandemiei, vor fi nevoiți să prezinte și un test Covid-19 negativ. În numai câteva luni de la lansarea programului, au aplicat peste 1.300 de turiști, dintre care peste 500 erau din SUA.
Insulele Bermude
Un program care vizează angajații ce pot lucra de oriunde din lume a fost lansat în această toamnă de insulele Bermuda, care oferă posibilitatea angajaților să lucreze de pe plajele sale exotice și chiar să își înscrie, pe o perioadă de 12 luni, copiii la școlile publice și private de pe insulă. „Nu trebuie să mai stați blocați în casă în orașe dens populate cu restricții peste restricții și un risc mare de infectare cu coronavirus. Veniți și petreceți un an cu noi și lucrați ori faceți programare la malul mării”, suna anunțul din programul „One Year Residential Certification”. Și anunțul nu a trecut tocmai neobservat, de la jumătatea lunii septembrie, guvernul din Bermuda primind 362 de aplicații, dintre care aproape 180 au fost deja aprobate.
Georgia
Poate că nu este tocmai prima destinație care vă vine în minte atunci când luați în calcul să lucrați remote dintr-o nouă țară, însă micuțul stat de la malul Mării Negre a lansat recent „Remotly from Georgia”, un program care permite angajaților, inclusiv celor din România, să locuiască și să lucreze fără viză, timp de cel puțin un an. Cunoscută pentru munții înzăpeziți, resorturile de la malul mării și satele istorice, Georgia s-a bucurat de o creștere exponențială a turismului înainte de pandemie, cu peste cinci milioane de străini care i-au trecut granița în 2019, o creștere de șapte procente față de anul anterior. Georgia, care a fost lăudată pentru răspunsul prompt în criza de sănătate publică, având numai 450 de cazuri de infectări la începutul lui octombrie, a înregistrat o scădere drastică a numărului de turiști în ultimele luni, iar oficialii georgieni speră că acest succes în gestionarea crizei Covid-19 ar putea convinge angajații care lucrează remote să lucreze și să viziteze temporar țara. Cei care aplică la program trebuie să aibă un salariu de minim 2.000 de dolari pe lună și să accepte să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile la intrarea în țară.
Dacă destinațiile de mai sus nu vă fac cu ochiul și sunt fie prea scumpe, fie prea depărtate, atunci ce spuneți de Delta Dunării? De curând, omul de afaceri Dragoș Anastasiu, proprietarul Green Village Resort din Delta Dunării și acționar în Valea Verde de la Cund încearcă să atragă în cele două locații corporatiști care lucrează de acasă și care ar putea îmbina relaxarea în aer liber cu munca. Cele două resorturi au lansat oferte speciale cu tarife ce pornesc de la 25 de euro/cameră/noapte cu mic dejun inclus, pentru cei care închiriază minimum 14 zile și oferă gratuit, printre altele, cafea, acces la internet și la sălile de conferință.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz