Cum folosim creativitatea în tehnologie?
Reading Time: 2 minuteInovația deste un sport de echipă, iar noile tehnologii apar atunci când oamenii sunt creativi, crede Doru Boșca, Group Leader – Software Development la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.
„Schimbarea este o funcție exponențială de timp. Este o variabilă, crește în timp. Mâine va trebui să fim și mai rapizi în ceea ce facem dacă vrem să fim cei care dau trendul in industria noastră”, a declarat Doru Boșca, la Ziua de Inovație, în cadrul evenimentului Zilele Biz.
Doru Boșca are o experiență de 15 ani de cercetare-dezvoltare în diferite domenii ale ingineriei. Datorită expunerii la tehnologii din domenii variate, Doru Boșca are o abordare holistică asupra organizației și a proiectelor din responsabilitatea sa, asumându-și totodată rolul de promotor pentru diferite inițiative de: inovație, mindset change și change management.
Reprezentantul Bosch a arătat, în cadrul Zilelor Biz, cum inovația poate fi o metodă de motivare a angajaților și cum transformarea biroului într-un smart office poate să lase angajaților mai mult timp pentru a fi mai creativi, mai eficienți și mai inovatori.
“Am pornit de la productivitate, care este afectată de o serie de activități organizaționale. Și cele mai multe companii au o productivitate de 65%, maxim 80%. Adică 20% din timpul petrecut la birou se pierde pentru activități conexe. Ce facem în acest timp <mort>? Cum eficientizăm procesele?”, a spus Doru Boșca. El a arătat că în cadrul Bosch s-a dorit folosirea creativității și crearea unui set-up propice inovației.
“Inovația este un sport de echipă. Am văzut că atunci când lucrează în echipe, colegii crează mai ușor legături între ei și sunt inspirați de soluțiile de inovație pentru că își doresc să folosească mai bine timpul petrecut la birou”, a arătat reprezentantul Bosch.
Doru Boșca a arătat că în echipele în care a lucrat a observat că, atunci când se dezbat diverse soluții tehnologice, 72% dintre colegi au fost interesați și 32% dintre aceștia au mers mai departe și au participat la sesiuni de brainstorming, iar 9% dintre ei au participat efectiv la implementarea soluțiilor de smart office.
“Am plecat de la ideea că tot ce înseamnă procese lasă loc de îmbunătățire. Am vrut să implementăm servicii care să ne facă viața mai plăcută la birou și așa a luat naștere ideea de smart office”, a povestit reprezentantul Bosch. Astfel, clădirea a fost dotată cu senzori care permit deschiderea ușilor fără să fie necesară folosirea cartelelor de acces. Totodată, un terminal smart dă posibilitatea angajaților să opteze unde vor să își desfășoare activitatea – în ce department, în cadrul cărui proiect sau în ce zonă a biroului. Chiar și jaluzelele sunt controlate cu ajutorul unui algoritm AI care reglează automat intensitatea luminii în birou, în funcție de preferințele angajaților.
Zilele Biz se desfășoară între 11-15 noiembrie, la Diverta Lipscani. Conceptul ediției din acest an a Zilelor Biz vine cu o premieră în domeniul conferințelor de business. Magazinul Diverta Lipscani se deschide timp de o săptămână, pe parcursul zilei, exclusiv pentru participanții evenimentului. Serile Diverta continuă după conferință, când magazinul își prelungește programul până la ora 00.00.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz