Grupul hotelier Accor deschide pe 15 septembrie hotelul de patru stele Mercure Conacul Cozieni, în urma unei renovări majore și a extinderii unui conac construit la începutul secolului XX, înconjurat de podgorii și livezi.
Amplasat în peisajul natural fermecător care înconjoară Mănăstirea Pasărea, Lacul Pasărea și Pădurea Pustnicu, hotelul care păstrează stilul arhitectural brâncovenesc al vechiului conac este destinat în principal evenimentelor de afaceri și private, relaxării, dar și activităților în aer liber. Aproape de autostrada A2, Mercure Conacul Cozieni se află la 30 de minute de Aeroportul Internațional Henri Coandă, atât cu mașina, cât și cu autobuzul.
„Este o mare mândrie pentru mine să văd cum această proprietate spectaculoasă prinde viață. Ea răsplătește toată munca intensă, pasiunea și ambiția pe care le-am pus în această dezvoltare, în ultimii patru ani, împreună cu constructorii, arhitecții, inginerii și designerii. Scopul nostru a fost să salvăm această bijuterie arhitecturală, păstrându-i stilul original, și să o redăm comunității cu noi facilități, pentru a răspunde nevoilor călătorilor și organizatorilor de evenimente de astăzi.”
Claudia Badiu, CEO, Next Hospitality
Hotelul dispune de un mix de 75 de camere de tip Superior, camere Privilege și apartamente moderne și decorate artistic, cu picturi deosebite create de tânăra artistă Carina Rusu și cu decorațiuni murale care prezintă motive stilizate de design tradițional românesc. Complexul are piscină în aer liber, sală de fitness echipată complet cu vedere spre pădure, saună uscată și umedă, precum și o terasă în aer liber.
Vechiul conac a fost renovat și transformat într-un spațiu de conferințe. Sala de bal Podgoreanu, cu un design industrial urban și o capacitate de 250 de persoane, ocupă primul etaj și oferă acces la o terasă spațioasă.
Un nou spațiu de evenimente modular, Codrii Vlăsiei, a fost adăugat la complex. Decorat cu lucrări de artă create de tânăra artistă Isabella Stefani, spațiul este potrivit pentru evenimente de până la 250 de invitați.
„Onorăm moștenirea vechiului conac Cozieni și ducem povestea sa mai departe, către următoarea generație de călători, care caută destinații sustenabile, de inspirație locală, în care să petreacă timp fie că vin în scop de business sau de leisure. Parteneriatul cu Accor pune bazele pentru performanței noastre și ne asigură un sprijin puternic pentru a transforma Mercure Conacul Cozieni într-o destinație de top pentru petrecerea timpului liber și pentru afaceri, în apropiere de București.”
Mihaela Iordache, General Manager, Mercure Conacul Cozieni
Restaurantul internațional à la carte și barul Elements oferă preparate diverse inspirate de meniuri mănăstirești, de descoperiri locale și de elementele vieții – apă, foc, pământ și aer. Crama T-Cellar, cu 10 locuri, este colțul secret în care vinul este suveran.
Proprietatea este înconjurată de o grădină generoasă, iar parcarea în aer liber include 4 stații de încărcare pentru mașini electrice. Apa din piscină este încălzită prin intermediul panourilor solare de pe clădire. Cărămizile vechi de peste o sută de ani ale conacului au fost reciclate, fiind transformate de arhitecți în elemente de decor deosebite pentru balcoanele hotelului. Conceptul de design al complexului a fost încredințat echipei de arhitecți Studio3.
Prin brandul Mercure, Accor oferă o experiență hotelieră complet nouă, în care fiecare hotel are un stil și o personalitate unice, inspirate de mediul și cultura locală.
Numărul autorizațiilor de construire emise pentru clădiri rezidențiale din București s-a redus la aproape jumătate în timp ce suprafața utilă…
World Vision România a lansat raportul „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural”, singura analiză longitudinală asupra bunăstării copiilor și cel de-al…
Cu un ecosistem de soluții construit pe date și insight-uri relevante desprinse din nevoile consumatorilor, Mastercard oferă un mediu digital…
Mercedes-Benz Vans CEE (Zona Europa Centrală și de Est) începe o călătorie ambițioasă de a redefini strategia vehiculelor electrice în…
Caroli Foods Group, unul dintre cei mai mari producători de pe piața produselor de carne ambalată din România, anunță lansarea…
Beyond Business School, companie fondată de antreprenorii în serie Andra Ghibuțiu și Grégoire Vigroux, anunță lista finală cu cei 66…