Cum a reușit Sierra Quadrant să contribuie la ieșirea ELCEN din insolvență
Reading Time: 2 minuteInstanța de judecată a confirmat încheierea procedurii de reorganizare a ELCEN București, marcând astfel in mod oficial reinserția companiei in circuitul economic. Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant, a declarat că procesul a fost unul dificil, ce au necesitat două planuri de reorganizare şi patru ani de activitate susţinută.
“După patru ani și două planuri de reorganizare, Sierra Quadrant a reușit să transforme o companie de interes strategic falimentară într-un actor economic solid, care își poate îndeplini rolul important în cadrul sistemului de încălzire a Capitalei fără presiunea suplimentară adusă de starea de insolvență.
Deși opinia publică a fost în permanență informată în legătură nu doar cu stadiul dar și cu problemele întâmpinate, aș vrea să profit de acest moment și să subliniez încă o dată o serie de aspecte importante.
Acești patru ani au fost marcați, de foarte multe provocări suplimentare celor de natură tehnică, profesională, care au îngreunat procedura de reorganizare.
Statul român are funcționari și politicieni foarte bine pregătiți care însă sunt captivi unui sistem osificat, neadaptat cerințelor unei economii moderne.
Lipsa de flexibilitate a sistemului este una din principalele cauze care împiedică modernizarea țării în ansamblu, și a mediului de business în particular.
Avem nevoie nu doar de legi noi, simplificate și eficiente, dar mai ales de proceduri clare, adaptate realității si orientate către rezolvarea problemelor.
Totodată, politicienii romani trebuie să înțeleagă că anumite evenimente transced orice divergență, de orice natură, și se înscriu în categoria situațiilor de interes național, care necesită o colaborare strânsă din partea lor.
De asemenea, rolul și modul de organizare a primăriilor trebuie regândit în totalitate, astfel încât aceste instituții și persoanele care le conduc să iasă pe cât de mult posibil din sfera de control politic pentru a putea acționa cât mai eficient în interesul cetățenilor.
În încheiere, vreau să mulțumesc însă atât clasei politice cât și funcționarilor publici din toate instituțiile implicate care au găsit într-un final puterea de a lua deciziile corecte”, a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.
În cei 24 de ani de activitate, Sierra Quadrant a devenit una dintre cele mai importante companii de profil din România, fiind specializată în lucrări de administrare și lichidare complexe, cu un ridicat grad de dificultate, caracterizate prin patrimoniu mare și diversificat, prin multitudinea problemelor legale care trebuie soluționate, concomitent cu procedura de insolvență: bilanț de mediu, substanțe periculoase în proprietate, servituți neclare și litigii legate de patrimoniu, etc.
Printre dosarele semnificative gestionate în prezent de Sierra Quadrant se află CET SA Bacău, Letea SA Bacău, Servicii Energetice Moldova SA, Donau Chem, Compania de Navigație Fluvială Giurgiu NAV S.A., Teleferic SA, Rombet SA și GA-PRO-CHEMICALS S.A.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz