Stiri

Cum a fost la primul turneu internațional de polo călare pe nisip din țară

Reading Time: 4 minute

În perioada 11-13 octombrie 2024, la Singureni Manor Equestrian Retreat, a avut loc primul turneu internațional de polo călare pe nisip din România – Prima Arenă Singureni Manor Polo Cup – organizat de Asociația Club Sportiv Polo Singureni, în colaborare cu World Polo.

Evenimentul a fost sold-out după mai puțin de o lună de la punerea în vânzare a biletelor și cei peste 2800 de participanți s-au putut bucura în premieră de un spectacol electrizant, similar cu cele din St. Moritz, Dubai sau Miami.

Evenimentul Prima Arenă Singureni Manor Polo Cup a fost deschis de David Popovici, înotătorul român recent medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris, care și-a dorit să susțină jucătorii, dar și acest sport nou din peisajul național. David Popovici a fost cel care a aruncat și prima minge în arenă, în meciul dintre echipa St. Moritz Top of the World (Elveția) și echipa AQUA Carpatica/Grand Champions Polo Club Wellington (SUA).

„Acest turneu marchează un moment istoric pentru România și îi mulțumesc lui David că a fost alături de noi. De altfel, feedback-ul pe care l-am primit din partea tuturor spectatorilor a fost extraordinar, pentru că arena de 6000 m2 le-a permis acestora să fie foarte aproape de spațiul de joc, să simtă emoția jucătorilor, vibrația cailor, să trăiască alături de echipe fiecare câștig și fiecare ratare. Le mulțumim mult tuturor celor care au crezut în acest vis și care ne-au susținut – fără ei nimic nu ar fi fost posibil. Și nu ne oprim aici: urmează să lansăm un program de lecții de polo călare, susținute de traineri internaționali și vom reveni cu toate detaliile curând.”

Cristina Roșu, fondatoarea Asociației Club Sportiv Polo Singureni

Momente-cheie din cele 3 zile de competiție

Echipa CARPATHIAN/Maltese Falcons câștigă turneul

Printre momentele de referință ale turneului s-a numărat victoria istorică a Melissa Ganzi, cunoscută drept „Regina Polo-ului Mondial”, care a devenit prima femeie care câștigă un turneu de polo în România. Ea a condus echipa CARPATHIAN/Maltese Falcons către o victorie remarcabilă în finala împotriva echipei AQUA Carpatica/Grand Champions Polo Club Wellington, cu un scor strâns de 8-7, demonstrând nu doar abilități extraordinare pe teren, dar și inspirând o nouă generație de jucători și jucătoare de polo la nivel internațional.

Alte distincții acordate în cadrul ceremoniei de premiere

Nic Roldan (SUA) a fost desemnat Cel Mai Valoros Jucător, Melissa Ganzi (Malta) a primit premiul pentru Cel Mai Bun Patron, iar Traviesa, calul cu care a jucat Nic Roldan și care este deținut de Pierre Henri Ngoumou, a fost distins cu premiul Polo Times pentru Cel Mai Bun Cal (Best Playing Pony).

47 de goluri înscrise

Cele patru echipe internaționale din cadrul turneului Prima Arenă Singureni Manor Polo Cup – AQUA Carpatica/Grand Champions Polo Club Wellington (SUA), CARPATHIAN/Maltese Falcons (Malta), Azerbaijan Land of Fire (Azerbaidjan) și St. Moritz Top of the World (Elveția) – au înscris împreună un total impresionant de 47 de goluri, oferind publicului meciuri spectaculoase și un nivel înalt de competiție. Dintre acestea, două au fost marcate de Excelența Sa Domnul Massimo Baggi, Ambasador al Confederaţiei Elveţiene în România și căpitan al echipei St. Moritz Top of the World.

10 ambasadori au fost prezenți în public

Prezența a 10 ambasadori pe parcursul weekendului a evidențiat mixul internațional al echipelor și al spectatorilor deopotrivă. Toți au fost dornici să fie martorii unui eveniment nou și inedit în România. Acest interes internațional subliniază potențialul polo-ului de a deveni o nouă atracție în peisajul sportiv și cultural al țării.

Meniu inspirat de tradițiile culinare românești și influențat de rafinamentul gastronomiei moderne, by Chef Alexandru Dumitru

Meniul de la eveniment a fost gândit și pregătit de Chef Alexandru Dumitru, recunoscut pentru abordarea sa inovatoare în gastronomie. Printre preparate s-au numărat slănina de mangaliță servită cu pâine cu maia, hribi de pădure acompaniați de mămăligă cremoasă și frunze proaspete din grădină, precum și vita Black Angus gătită lent, alături de un sos de ardei copt și păstârnac. Desertul, o amandină inedită cu hribi și cremeux de ciocolată, a completat experiența culinară de excepție. Pe lângă aceste delicii, meniul a mai inclus și aperitive tradiționale românești, șnițel Black Angus cu emulsiune de verdețuri și brânză maturată, precum și desertul tradițional de papanași cu urdă, reinterpretat cu cremă de afine și unt de arahide.

Spectacol impresionant de cai arabi

Zilele de competiție au fost încheiate în mod spectaculos cu o demonstrație de cai arabi în arenă. La ferma Danubius Arabians de la Singureni Manor cresc aceste exemplare uimitoare, printre care se numără și Why Note – o iapă arabă neagră, rară, campioană internațională medaliată cu aur. Caii arabi sunt cea mai veche rasă de cai din lume, având o istorie de aproximativ 5000 de ani. Renumiți pentru anduranța lor, acești cai pot parcurge până la 120 km într-o singură zi și sunt neînvinși în cursele de anduranță. Cei mai buni dintre ei, inclusiv doi armăsari de trei ani recent antrenați, au încântat publicul cu o demonstrație de viteză și agilitate după meciurile de polo ale zilei.

Momente de entertainment de înaltă calitate

Pe lângă spectacolul sportiv de excepție, evenimentul a fost îmbogățit de un program de divertisment de înaltă calitate. DJ EROK, renumit pentru seturile sale dinamice la evenimente internaționale de polo, a menținut energia publicului la cote maxime cu o selecție muzicală captivantă. De asemenea, Jan-Erik Franck, cunoscut drept „The Voice of Polo”, a oferit comentarii live despre acțiunea din arenă, aducând un plus de entuziasm și claritate fiecărui meci. Prezența acestor două personalități a contribuit semnificativ la atmosfera vibrantă a turneului, transformând fiecare zi într-o experiență memorabilă pentru spectatori și jucători deopotrivă.

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

Join UP!: Românii prind gustul vacanțelor exotice. Peste 30% mai mulți turiști au vizitat Egiptul în această toamnă

În primele două luni de toamnă, numărul turiștilor internaționali care au mers în vacanță în Egipt a crescut cu aproape…

8 ore ago

„Bach chez Cioran, une tragédie angélique”, în premieră în România pe 26 noiembrie

Fundația Culturală Gaudium Animae invită publicul în data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare…

11 ore ago

Provocările finanțării proiectelor culturale din România

Un nou proiect cultural al Asociației Urbandada a completat scena culturală românească în această toamnă - spectacolul „ORFANI”, în regia…

14 ore ago

Ateliere de colaj organizate alături de Haute Culture, în completarea Collage Festival

Revista Haute Culture le dă pasionaților de colaje ocazia de a transforma numerele sale de colecție în noi opere de…

14 ore ago

Ziua Națională a României pe scena La Fenice Stele ale Operei Româneşti la Veneţia

Opera Națională București prezintă joi, 28 noiembrie, ora 19:30, un concert de gală intitulat Ziua Națională a României pe scena…

16 ore ago

Johann Strauss Ensemble în concert la Teatrul Național București: „Viena Magic” – un regal muzical de 20 de ani pe scenele din România

Cu o tradiție de 20 de ani pe scenele din România, concertul „Viena Magic”, cel mai reprezentativ eveniment muzical al…

16 ore ago