BizRemote by certSIGN Lifestyle

Cultură și dezvoltare personală, de pe canapea

14 mart. 2020 2 min

Cultură și dezvoltare personală, de pe canapea

Reading Time: 2 minute

Cursurile de dezvoltare personală, arte și cultură generală, organizate de Fundația Calea Victoriei, s-au mutat în online. Organizația a găsit, astfel, o modalitate care să le permită în perioada următoare cursanților să își exploreze pasiunile, fără a se expune prin părăsirea locuinței.

Metodele de comunicare online, precum Zoom, Skype și Youtube au permis echipei fundației și lectorilor care susțin cursurile să se adapteze rapid situației create de înmulțirea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID- 19. Începând de miercuri, majoritatea cursurilor din programul fundației, adică un număr de aproximativ 30, se desfășoară la distanță. Doar câteva cursuri au fost amânate – cele în care partea practică, legată de simțuri sau de materialele de lucru, este esențială.

Eforturile schimbării

Miercuri, trecerea în online a fost precum un maraton pentru membrii echipei. „După-amiaza, am realizat că există riscul ca oamenii care vin la cursurile noastre să fie expuși, chiar și în grupurile nu foarte mari, de 15-25 de persoane, de la sediul nostru. Nu putem să știm cine poartă virusul, chiar fără să aibă simptome, și îl poate transmite celui de lângă el. Cel mai dificil, dar rezolvabil, a fost ca înțeleagă unii lectori să înțeleagă că trebuie să se adapteze la noul mijloc de comunicare, în absența prezenței fizice a cursanților. A trebuit să ne mișcăm repede. Să anunțăm în scris și telefonic cursanții și lectorii din seara respectivă că trecem în on-line. Majoritatea au reacționat prompt și s-au bucurat că am găsit soluții pentru a derula în siguranță cursurile deja începute”, povestește Sandra Ecobescu, fondatoarea Fundației Calea Victoriei. Decizia pe care a luat-o este validată în fiecare seară de figurile zâmbitoare pe ecran, ale participanților, de emoțiile lectorilor și de bucuria că toți își pot continua activitățile preferate, prin intermediul tehnologiei. Până când toată lumea este complet adaptată la noua formă, echipa fundației oferă suport constant, prin telefon, lectorilor și cursanților mai puțin pricepuți la tehnologie. Prezentările sunt adaptate, astfel încât imaginea să fie bună, și, acolo unde dialogul este esențial, să se păstreze interactivitatea formatului. Chiar și la distanță, cursanții pot să interacționeze între ei, precum și cu lectorul.

Orice provocare, o oportunitate

Provocarea ridicată de virusul Corona, reprezintă și o oportunitate pentru Fundația Calea Victoriei. Fondatoarea sa mărturisește că cererile pentru cursuri online au existat de mai multă vreme, mai ales de la persoane care și-ar fi dorit să le urmeze, dar nu locuiesc în București. Din lipsă de timp, împreună cu echipa sa, nu au putut onora aceste cereri. Acum, forțați de împrejurări, au făcut acest pas pe care și-l doreau de mai demult. „Partea bună a cursurilor on-line este că vom putea furniza conținut și activități nu doar celor care trăiesc în Capitală și care pot veni, în mod normal, la sediul nostru, ci și celor care trăiesc în alte locuri, atât în țară, cât și în străinatate. Este un pas către un public mult mai mare, o provocare foarte interesantă”, declară Sandra Ecobescu.

Întrebată cum a reușit organizația pe care o conduce să adapteze atât de rapid acestei situații neașteptare, aceasta a răspuns că au contat: informarea rapidă cu privire la variantele tehnologice de predare și comunicare la distanță, eficiența echipei și capacitatea lor de a comunica clar și cu rapiditate, încrederea cursanților în produsul cultural pe care îl oferă și profesorii excepționali cu care colaborează. Pe scurt: colaborarea, încrederea și brandul construit solid.

 Cum va trăi Sandra Ecobescu perioada de stat în casă? Se va concentra pe proiecte noi, în zona digitală, pe cărțile care își așteptau rândul și pe timp de calitate cu familia.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: